Ajar anak menipu pulak. Mengejutkan Dato Alif sanggup suruh anak tipu sekali gara gara takut dikritik warganet

Tindakan usahawan Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi foto di rumah ibunya menerusi Instagram baru-baru ini dikritik warganet. Foto tersebut menunjukkan Aliff dan anak-anaknya makan bersama di kediaman ibunya, Rozita Ibrahim. “Hari ini saya gembira sebab saya boleh makan sekeluarga dengan anak-anak saya, masakan kampung dan suasana kampung,” tulis Aliff di ruangan kapsyen.

Meninjau ruangan komen, rata-rata warganet mengkr1itik tindakan Aliff berbuat demikian kerana dianggap tidak mengikutarahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dari kerajaan.

Bukan sekadar menyelar tindakan usahawan itu, malah ada juga yang menyarankan pihak polis untuk mengenakan tindakan seadilnya. “Tolong jawab Datuk, betul ke Datuk dan keluarga tak menghorm@ti arahan kerajaan untuk #stayathome. “Dalam tempoh PKP ni boleh ya ke sana ke sini?

“Untunglah masa PKP lepas ke sana sini, kita yang tak berduit ni ikut arahan la, harap PDRM peka dengan perkara ini dan buat tindakan seadilnya,” tulis warganet. Walaubagaimanapun, Aliff masih berdiam diri tanpa memberi penjelasan mengenai perkara itu setakat ini.

ALIFF SYUKRI LUAH PERASAAN SEDIH KENAPA RAMAI DE3NGKI DENGAN DIA

Setelah kecoh di media sosial tentang dia tidak menghorm@ti arahan kerajaan untuk #stayathome beliau telah memuat naik satu kenyataan berserta video. Saya berasa amat sedih sangat apa yang saya buat sering dan selalu dipertikaikan warganet..sedangkan saya tidak kacau hidup orang pun.

Sedangkan saya hanya duduk di @sugehhillresortjandabaik .. . Kadang kala gambar yang saya posting itu adalah gambar gambar yang lama.  Tetapi saya sering dikritik dan dih1na kononya suara tidak sedap sedangkan suara sy merdu.. suara macam b4bi, awak tidak berhak dapat duit, awak somb0ng. Semuanya.

Menyanyi salah, berniaga salah, berjalan salah, makan dengan anak anak salah. Apakah sebenarnya rakyat Malaysia mahukan. Apa yang korang tidak puas hati dengan saya. Saya hanya sekadar berniaga sahaja. Kadang kadang orang tidak faham masalah saya, hanya nampak kelemahan dan keburukan saya. Tetapi orang tidak nampak kebaikan saya.

Sebagai rakyat Malaysia, mari kita sama-sama bersikap positif dalam mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan dari pihak kerajaan untuk menghentikan penularan wabak COV19 dengan segera. Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan menggunakan sabun selama sekurang-kurangnya 20 saat, pakai topeng muka ketika perlu, gunakan ‘sanitizer’, amalkan penjarakkan sosial serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COV19!

View this post on Instagram

Saya berasa amat sedih sangat apa yang saya buat sering dan selalu dipertikaikan natizen..sedangkan saya tidak kacau hidup orang pun. Sedangkan saya hanya duduk di @sugehhillresortjandabaik .. . Kadang kala gambar yang saya posting itu adalah gambar gambar yang lama. – – Tetapi saya sering dikecam dan dihina kononya suara tidak sedap sedangkan suara sy merdu.. suara macam babi, awak tidak berhak dapat duit, awak sombong. Semuanya. Menyanyi salah, berniaga salah, berjalan salah, makan dengan anak anak salah. – – Apakah sebenarnya rakyat Malaysia mahukan. Apa yang korang tidak puas hati dengan saya. Saya hanya sekadar berniaga sahaja. Kadang kadang orang tidak faham masalah saya, hanya nampak kelemahan dan keburukan saya. Tetapi orang tidak nampak kebaikan saya. – – Kepada anda yang ingin berniaga sila whatsapp pada no yang tertera. Senang nak buat duit Muslim carola ni boleh wussp manager sy Di bawah👇🏻👇🏻 Azah 0197790422 Rahimah ‭0173742851‬ Mashitah 0163227127

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

KOMEN WARGANET:

Alahhh poyo nye.. dpn anak pun acah2 mel4lak 🙄

I rasa anak dia pun heran pehal la bapak aku drama mcm ni . Tak nak layan kang makin meroyan . Cuba duduk senyap2 je xyah nk drama over bagai

x baik men1ipu dato…sudah2 la ajar anak meni1pu pula.. lps nie up la lagi, buat live ig, buat story, mandi sungai, bawa pisang pegi rmh hutan, bawa anak2..hmm… lps tu x mo mengaku… x habis2 drama…. sudah2 la, bawa btaubat

Sumber : IG Aliff Syukri / GEMPAK – Olahan Apple Hijau

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Ajar anak menipu pulak. Mengejutkan Dato Alif sanggup suruh anak tipu sekali gara gara takut dikritik warganet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*