Gara gara scene pegang tangan. Tak sangka Puteri Aishah kru dan pengarah disahkan positif Covid 19 hanya gara gara ini. Apa yang berlaku sangat mengejutkan

Pengarah, seorang pelakon dan empat orang kru produksi disahkan positif Cov1id-19 selepas menjalani ujian saringan di sebuah h0spital swasta semalam, lapor Berita Harian. Menurut pengarah Rahila Ali mereka telah berangkat ke Scotland pada 9 Mac lepas untuk menjalani penggambaran drama Demi.

Pelakon yang dij4ngkiti adalah Puteri Aishah namun pasangannya dalam drama itu, Ben Ali disahkan negatif selepas pulang ke Malaysia beberapa hari lebih awal. Ya, kami disahkan positif COV1ID-19. Saya menerima keputusan ujian semalam, manakala beberapa kru lain termasuk Puteri Aishah terima hari ini.”

Kami tidak mengalami simptom seperti dem4m, s4kit tekak atau sesak nafas. Bagaimanapun, kami tidak bernasib baik apabila dijangkiti v1irus berb4haya itu.” Saya bersama pelakon dan kru mematuhi arahan menjalani tempoh kuar4ntin selama 14 hari, sejak tiba di Kuala Lumpur pada 31 Mac lalu. Kami tidak bertemu sesiapa termasuk keluarga apabila ditempatkan di kediaman lain yang disediakan produser.”

Buat masa ini mereka masih menunggu keputusan laporan penuh daripada KKM dan menurut Rahila banyak cerita yang salah digembar-gemburkan hingga membuatkan mereka tertekan. Saya diberitahu wad h0spital penuh, jadi masih menunggu panggilan KKM untuk membawa kami ke h0spital. Sekarang, kami masih berada di rumah. Kami akan menjalani ujian saringan kedua sebaik dibawa ke h0spital.”

Saya mengharapkan doa baik-baik. Doakan kami kuat menempuh ujian ini.” Difahamkan seramai 18 tenaga kerja termasuk pengarah, pelakon dan kru telah ke Scotland untuk menjalani penggambaran drama 26 episod itu. Ramai warganet di Facebook yang mempertikaikan produksi ini yang tetap meneruskan perancangan untuk ke luar negara pada 9 Mac sedangkan pada ketika itu wabak Covi1d-19 sudah semakin serius.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Lobak Merah

Pengarah, pelakon dan kru produksi drama ‘Demi’ p0sitif C0vid-19.

PENGARAH drama, Rahila Ali dan empat kru produksi drama Demi yang menjalani penggambaran di Inverness, Scotland disahkan positif C0vid-19. Rahila ketika dihubungi berkata, dia bersama kru dan pelakon yang tiba di tanah air pada 31 Mac lalu diarahkan menjalani kuarantin diri di tempat masing-masing tanpa membabitkan orang lain atau ahli keluarga. Turut positif penyakit itu ialah salah seorang pelakonnya, Puteri Aishah. “

Buat masa sekarang, saya dan kru lain masih menunggu keputusan laporan penuh daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Apa boleh dikatakan, saya dan beberapa kru disahkan positif. Kami juga sedang menunggu untuk saringan kedua. “Kami tidak ada simptom seperti demam dan sebagainya tapi kami tak bernasib baik. Apa yang penting sekarang, doakan kami segera sembuh.

“Terlalu banyak cerita dan fakta salah yang tersebar mengenai kami hingga menimbulkan kebimbangan ahli keluarga masing-masing. Apabila laporan penuh sudah keluar, saya akan kongsikan,” katanya kepada Harian Metro. Rahila berkata, dia bersama kru seramai 18 orang termasuk pelakon berlepas ke Scotland pada 9 Mac lalu iaitu sebelum peningkatan kes C0vid-19 kes dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Rahila juga terpaksa menghentikan penggambaran dan pulang selepas diarahkan berbuat sedemikian. Selain Puteri Aishah, pelakon lain yang turut menyertai rombongan itu ialah Ashraf Muslim, Ben Amir, Hasnul Rahmat dan Puteri Rayyana Rayqa. Drama Demi diadaptasi daripada novel yang diterbitkan 26 episod bagi siaran RTM.

Pelakon cantik Puteri Aishah disahkan positif C0vid-19.

Sebentar tadi, pengurus kepada pelakon cantik Puteri Aishah telah memaklumkan bahawa aktres tersebut disahkan positif C0vid-19 menerusi Instagramnya. kenyataan pengurusnya iaitu Iman Tang , dia menyertakan sekali gambar pelakon itu dengan mendoakan agar pelakon tersebut lekas sembuh. Iman Tang turut memaklumkan bahawa pelakon wanita itu baru sahaja sejam lepas melakukan ujian saringan dan disahkan positif wabak pendemik itu.

Sama-sama berdoa untuknya. Dalam kenyataannya juga, Iman Tang memohon agar orang ramai agar sama-sama mendoakan kesejahteraan Puteri Aishah susulan keputusan laporan saringan C0vid-19 itu.

Ben Amir negatif C0vid-19.

Sementara itu, pelakon Ben Amir yang turut menjalani penggambaran drama Demi di Inverness, Scotland arahan Rahila Ali awal Mac lalu disahkan negatif C0vid-19. Ben ketika dihubungi berkata, dia pulang beberapa hari lebih awal pada 27 Mac lalu berbanding semua kru dan pelakon yang pulang ke tanah air pada 31 Mac lalu. “Sekembali di sini, saya melakukan kuarantin diri di rumah.

Saya kemudian membuat pemeriksaan di sebuah pusat perubatan di Damansara dan keesokannya saya disahkan negatif wabak itu. “Alhamdulillah setakat ini keadaan saya baik-baik saja. Tiada sebarang gejala dijangkiti wabak ini selepas pulang ke tanah air beberapa hari lebih awal pada  27 Mac lalu,” katanya. Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Iman Tang, Harian Metro

Be the first to comment on "Gara gara scene pegang tangan. Tak sangka Puteri Aishah kru dan pengarah disahkan positif Covid 19 hanya gara gara ini. Apa yang berlaku sangat mengejutkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*