Black Hanifah nekad terima bantuan. Tak sangka foto yang baru dimuatnaik telah dikritik. Mengejutkan ini penjelasan sebenar

Penyanyi Black Hanifah terus menjadi sasaran penyalahgunaan siber apabila gambarnya memegang sekotak barangan bantuan telah disalah erti oleh sesetengah pihak. Semuanya gara-gara satu posting di Facebook yang mend@kwa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Anggerik, Najwan Halimi tampil menghulurkan bantuan kepada Black di hadapan rumahnya.

Walaubagaimanpun, perkara itu bertentangan dengan apa sebenarnya yang berlaku kerana barang berkenaan adalah sumbangan daripada Black. Perkara itu dijelaskan menerusi satu posting di Twitter rasmi Najwan. “Terima kasih Black Mentor yang membantu sukarelawan Kota Anggerik menyerahkan bantuan keperluan asas kepada beberapa keluarga di sekitar Seksyen U10 Shah Alam yang terjejas akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Semangat kesukarelawanan ini sewajarnya dicontohi,” katanya. Penyerahan bantuan keperluan asas kpd penduduk di sekitar Bukit Jelutong oleh Saudara Mustaqim Abdullah yang mewakili Pusat Khidmat Masyarakat DUN @KotaAnggerik. Bantuan disasar kpd mereka yg terjejas dan keputusan bekalan akibat #PerintahKawalanPergerakan.#KitaJagaKita

Terima kaseh Black Mentor yg membantu tim sukarelawan @KotaAnggerik menyerahkan bantuan keperluan asas kpd beberapa keluarga di sekitar Seksyen U10, Shah Alam yg terjejas akibat #PerintahKawalanPergerakan. Semangat kesukarelawanan beliau sewajarnya dicontohi.

Sementara itu, rata-rata warganet meminta supaya orang ramai tidak terus mengkritik penyanyi berkenaan. Kebanyakan mereka menganggap posting berkenaan sebagai satu fitn4h dan boleh menjatuhkan a1ib seseorang. Terdahulu, Black menjadi sasaran kritikan warganet apabila menyuarakan pendapat supaya golongan selebriti turut dibantu,

Walaubagaimanapun, Black akhirnya tampil membuat permohonan maaf secara terbuka selepas kenyataannya itu mencetuskan ketegangan umum. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook,Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Black Hanifah nekad terima bantuan. Tak sangka foto yang baru dimuatnaik telah dikritik. Mengejutkan ini penjelasan sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*