Takut dengan kritikan warganet. Tak sangka ini yang terjadi pada ruangan komen Amyza Aznan bila dia nekad buka balik ruangan komen.

Nama pelakon Amyza Aznan tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air. Pemenang pelakon pembantu wanita terbaik drama ini juga kelihatan lantang menyuarakan pendapatnya di media sosial termasuk kes memohon bantuan kewangan bagi artis veteran dan krew belakang tabir, tempoh hari.

Terbaru, pelakon tersebut dibanjiri warganet gara-gara lantang bersuara terhadap pelakon Zarina Anjoulie berhubung 1su bantuan kewangan tersebut.  Cermin diri sebelum kutvk orang Susulan tindakan warganet mengtakan membanjiri  akaun Instagram Amyza Aznan bertubi-tubi sehinggakan pelakon itu mengambil keputusan untuk menutup ruangan komen ke semua posting. Namun, dia menerima banyak kritikan dari warganet setelah buka ruangan komen berkenaan.

Antara salah satu perkara yang menjadi perdebatan adalah berkenaan isu bantuan khusus untuk artis. Perkara ini juga disuarakan segelintir artis hiburan tempatan. ‘Kau tak payah meny4lak kat sini’ Bagaimanapun, Amyza turut tinggalkan respon pada setiap kritikan yang diterimanya. Dia juga kelihatan bersifat lantang dan tegas mem4rahi warganet. Bukan itu sahaja, pelakon ini juga mengibaratkan warganet sebagai ‘lembu’ dan melarang untuk warganet bersuara di laman akaun Instagramnya.

Lain kali jangan makan tahi. Mangkuk!

Disebabkan menerima pelbagai tek4nan dan kritikan daripada warganet, pelakon wanita ini kelihatan aktif membalas setiap komen daripada mereka. Amyza melarang untuk warganet tidak masuk campur dengan urusan Persatuan Seniman terutamanya berkenaan proposal Seniman terhadap pakej ransangan ekonomi, tempoh hari. Difahamkan, perbentangan daripada Seniman itu dibuat sebelum pengumuman daripada Perdana Menteri lagi.

Tak sangka lagi teruk kena bash

warganet turut mengungkit perbuatan Amyza memberi gelaran ‘belut letrik’ kepada seorang usahawan kosmetik terkenal dan menganggap tindakan itu tidak wajar. Bagaimanapun, Amyza mengakui dengan memberi gelaran itu bukannya tahap m4ki h4mun. Malah, dia mengatakan dan menyifatkan tindakannya itu adalah tidak seteruk seorang pelakon yang telah m4ki semua artis Malaysia. Amyza turut menyifatkan warganet bagaikan lembu dicucuk hidung kerana terpengaruh dengan kata-kata pelakon berkenaan.

“Kalau boleh buat anda seronok, bangga… teruskan!” – Amyza Aznan

Sebelum ini PELAKON Amyza Aznan akhirnya membuka mulut selepas isu paparan skrin dia bersama beberapa artis tersebar di media sosial sehingga menimbulkan kem4rahan warganet. Menurut Amyza, dia bersama beberapa orang rakan artis dif1tn4h oleh pihak tertentu yang mempunyai niat j4hat.

“Hebat admin dan troopers. F1itnah yang anda rancang telah berjaya, anda berjaya buat orang percaya dengan rancangan j4hat anda. “Tak apa, kalau rasa dengan f1itnah yang j4hat ini boleh buat anda seronok, bangga… teruskan!,” katanya menerusi laman Instagram.

Bersama kapsyen tersebut, Amyza turut memuat naik paparan skrin mempamerkan wajah dan nama beberapa selebriti yang menjadi sasaran kritikan warganet. Amyza tutup ruangan komen di Instagram. Dalam foto tersebut turut dinyatakan tanda pagar ‘Boik0t Artis Samp4h’ kerana meminta bantuan khas artis, h1na warganet IQ rendah, tak hairan bawang warganet dan tak hirau sokongan warganet.

Isu prbalahan artis dan warganet ini bermula apabila penyanyi Black mencadangkan bantuan khusus daripada kerajaan untuk penggiat seni. Kemuncaknya apabila tersebar beberapa keping foto rakaman perbualan beberapa orang selebriti dalam satu akaun Telegram milik Persatuan Seniman Malaysia yang dikatakan mengh1ina waragnet dan pelakon Zarina Anjoulie.

Saya banyak kerja berfaedah lain dari mengadap benda-benda negat1if ini. Sementara itu, Amyza berkata dia mengambil keputusan untuk menutup ruangan komen di Instagram miliknya kerana enggan melayan komen negat1if warganet.

“Oh yang kata takut… off comment, malas nak layan! Saya banyak kerja berfaedah lain dari mengadap benda-benda negat1if ini. “Nak takut dengan kritikan? Saya lagi takut kut-kut tengah ni tersebar, manusia tengah ralit, tiba-tiba dunia ki1amt,” ujarnya.

Sementara itu di Instagram Stories, Amyza berkata, Allah ada untuk membalas segala fi1tnah yang disebarkan. “Semoga f1itnah yang disebarkan, Allah akan balas. Tak apa, Allah ada,” katanya. Difahamkan, himpunan gambar selebriti itu membabitkan mereka yang dikatkan memperlekehkan warganet di kumpulan Telegram yang diwujudkan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).

Paparan skrin perbualan beberapa selebriti itu disebarkan dan menjadi tular di media sosial hingga membangkitkan kemarahan warganet. Selain Amyza, selebriti lain yang terkait adalah Anne Abdullah, Emelda Rosmila, Didie Alias, Ifa Raziah, Ani Maiyuni, Azrul, Ogy Ahmad Daud, Lydiawati, Mas Rahayu, Riezman Khuzaimi dan ramai lagi.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja  Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Sumber : MB

Be the first to comment on "Takut dengan kritikan warganet. Tak sangka ini yang terjadi pada ruangan komen Amyza Aznan bila dia nekad buka balik ruangan komen."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*