Mengejutkan Pu Riz positif covid 19. Tak sangka rupanya ini punca nya buat warganet terkedu.

SELEPAS tiga hari mengalami dem4m panas, pelakon dan pend@kwah bebas iaitu Pencetus Ummah (PU) Riz disahkan positif Covi1d-19. Menurut PU Riz atau nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd Ismail, dia menjalani ujian saringan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Kuala Lumpur pada Ahad.

“Saya demam sejak tiga hari lalu dan semalam (Ahad) saya pergi buat pemeriksaan di PPUM. Apabila dihubungi tadi, hasil ujian saya positif Cov1id-19. “Saya reda dengan berita ini dan anggap ia adalah ujian Allah SWT ini dan akan kuatkan diri berdepan ujian ini.

Bapa saudara Riz turut positif Cov1id-19.

“Saya harap semua dapat mendoakan semoga saya cepat sembuh dan bebas daripada w4bak ini,” katanya kepada mStar pada Isnin. Sementara itu, Riz berkata sepanjang Tempoh Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sejak 18 Mac lalu, dia hanya berada di rumah.

Namun cerita Riz, dia pernah mengunjungi Masjid Jamek Seri Petaling, Kuala Lumpur sebelum rumah ibadah itu ditutup kerana penyebaran wab4k tersebut. “Rumah saya memang betul-betul di hadapan Masjid Jamek Sri Petaling dan kerap sembahyang di situ sebelum masjid itu ditutup akibat wab4k ini.

“Pada kesempatan ini saya nak minta maaf kalau sebelum ini ada salah silap dengan sesiapa, mohon doakan saya cepat sembuh ya!,” katanya. Dalam pada itu Riz memberitahu pihak h0spital akan menjemputnya di rumah bagi mendapatkan raw4tan lanjut.

Sebelum itu, Riz turut berkongsi berita sedih apabila bapa saudaranya disahkan positif Covi1d-19 dan menerima raw4tan di h0spital. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Mengejutkan Pu Riz positif covid 19. Tak sangka rupanya ini punca nya buat warganet terkedu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*