Ada cuba untuk lupakan. Akhirnya Hattan tampil buka mulut dedahkan punca kembali bersama dengan bekas isteri selepas 9 tahun berpisah.

Menerusi perkongsian video Mingguan Wanita Khamis lalu, penyanyi Datuk Hattan diundang sebagai tetamu jemputan untuk berkongsi kisah rumah tangganya. ‘Berpisah Jua, Tetapi Bertaut Kembali’, menjadi topik yang dibicarakan bersama hos ketika itu, Erra Fazira dan Norman Hakim. Turut sama menjadi panel ialah isteri, Datin Arianie Abidin.

Mungkin antara satu dalam seribu, hubungan yang dibina sejak tahun 1996 dan berakhir pada 2005 (sembilan tahun) kembali menyatukan mereka semula pada 2013. Hattan bagaimanapun mengakui bahawa dia sedikit tertek4n pada awal perpisahan.

“Tiga bulan pertama kami stress kerana perpisahan ini, tapi setiap kali balik rumah akan terbayang-bayang. “Dalam masa sama saya sebenarnya cuba untuk move on, tapi tak boleh. “Memanglah rasa seronok,bebas, tapi sebenarnya kosong. “Enam bulan selepas itu,setiap kali tengok anak-anak atau hari raya, baru saya sedar ada sesuatu yang serba tak cukup dalam hidup ini,” kongsi Hattan.

Popular dengan lagu Rendang Tak Berbuah, Hattan berasa yakin bahawa isterinya, Datin Arianie adalah jodoh yang terbaik buatnya. “Saya rasa kesesuaian saya dengan dia (Arianie), saya cuba untuk pergi dengan cara kehidupan yang lain, tapi tak boleh.

“Kita sebagai kaum lelaki kena mengendalikan sesuatu perkara sebaik mungkin. Perempuan pula kena bertindak dengan cara rileks sedikit,” jelas Hattan. Mahu mendapatkan respon dari si isteri, Arianie menjawab tenang.

“Pada awalnya memang s4kit sebab kita dh biasa ada suami di sisi,hati masing-masing tengah m4rah masa itu,” katanya jujur. Malah, Arianie dapat melihat ketulusan dan keikhlasan Hattan ketika itu. “Saya terima dia kerana usaha dan kesungguhan dia dalam meneruskan hidup. “Selama sembilan tahun itu, saya dah lupakan mengenai perkara yang meny4kitkan dan fikir balik diri sendiri pun tak sempurna,” akhirinya.

Imbas kembali, pasangan ini berkahwin pada 17 Disember 1996 dan berpisah talak satu pada Mac 2005. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurnikan seorang anak lelaki, Adam Eiman yang kini berusia 21 tahun. Malah, Hattan sebelum ini pernah berkahwin dengan Noorfara Ashikin Othman pada Oktober 2011  dan kemudian berpisah dua bulan kemudiannya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Media Hiburan via AppleHijau

Be the first to comment on "Ada cuba untuk lupakan. Akhirnya Hattan tampil buka mulut dedahkan punca kembali bersama dengan bekas isteri selepas 9 tahun berpisah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*