Sudah lafaz talak. Tak sangka ini jawapan mengejutkan Dato Alif bila disoal sudah lafaz talak pada Datin Shahida. Terkejut sampai jadi macam tu sekali

Usahawan terkenal Datuk Seri Aliff Syukri menafikan dia sudah melafazkan tal4k terhadap isterinya Datin Seri Nur Shahida menerusi ruangan Instagram (IG) Story miliknya. Perkara itu dijelaskan sebagai jawapan kepada pertanyaan seorang pengikutnya yang bertanyakan perkara itu di ruang soal jawab laman sosial terbabit.

“Memang betul ke Datuk dah lafaz talak dekat Datin…Moga ada jalan terbaik untuk Datuk dan Datin, Amin,” tulis individu tersebut. Menjawab soalan itu, Aliff menyatakan dia masih belum melafazkan talak dan akan mengikut peraturan dari pihak berkuasa.

“Saya harap anda tidak menabur fitn4h, saya tak pernah berbuat begitu, dalam soal ini, saya juga akan mengikut peraturan dari pihak berkuasa,” jelasnya dalam IG Story. Baru-baru ini kecoh apabila surat tuntutan perpisahan dipercayai milik pasangan itu tersebar di Internet.

Difahamkan, Aliff dan Shahida sudah tidak tinggal sebumbung sejak beberapa bulan lalu. Aliff dilihat berulang alik ke rumahnya yang terletak di Pavilion resident Kuala Lumpur berdasarkan video dimuat naik di Instagram. Menerusi perkahwinan Aliff dan Shahida, pasangan itu dikurniakan lima cahaya mata iaitu Ammar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem, Yusof Al Qardawy dan Raudhah Arshiyah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Belum apa apa dah cari pengganti. Tak sangka akhirnya Dato Alif Syukri dedahkan orang ketiga dan jawab segala persoalan.

USAHAWAN kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengakui dia dan isteri iaitu Datin Seri Nur Shahidah sedang berdepan pergol4kan rumah tangga apabila memuat naik surat permohonan perpisahan di laman sosial baru-baru ini. Bagaimanapun Aliff berkata, dia tidak dapat mengulas mengenai perkara itu berikutan tuntutan perpisahan berkenaan dibuat oleh isterinya.

“Fail perpisahan ? soalan itu ramai yang tanya dan tak sangka viral… bukan saya yang viralkan! Saya rasa soalan ini tak patut ditanya sebab bukan saya yang tuntut dan failkan. “Ya! saya lalui dan saya terkejut tapi doakan yang baik-baik. Hati dan perasaan tak boleh dipaksa!

“Merajuk? tak merajuklah… berbeza merajuk dengan tawar hati, saya rasa cukuplah… saya pun tak nak mengata orang,” katanya menerusi InstastoryAliff enggan mengulas terlalu lanjut mengenai rumah tangganya. Aliff mended@hkan mengenai konflik rumah tangganya itu dengan menjawab beberapa soalan daripada pengikut.

Pada Khamis lalu, penyanyi lagu Cuba Bahagia ini berkongsi surat tuntutan perpisahan yang difailkan isterinya di Instagram sehingga mengundang persoalan warganet. Ia seolah-olah memberi gambaran satu keputusan sudah dicapai membabitkan status rumah tangga mereka. Cari pengganti? Saya tak fikir lagi sebab yang ada ni pun baik… kalau nak sebagai kawan bolehlah tapi untuk lebih-lebih buat sementara ini tak!-DATUK SERI ALIFF SYUKRI, USAHAWAN.

Meskipun sudah tinggal berjauhan dengan isteri, Aliff berkata dia masih bertemu dengan anak-anak. Malah, dia juga mengakui bahagia dengan kehidupan yang dilaluinya kini dan mahu memberikan tumpuan kepada perniagaan. Aliff jawab beberapa soalan daripada pengikut. 

“Saya tak nak klarifikasi hubungan kami tapi apa yang boleh beritahu saya bahagia dengan apa yang dilalui, tak perlu nak kutuk sesiapa. “Sebenarnya saya selalu balik jumpa anak dalam dua minggu tiga kali atau seminggu sekali, cuma saya tak update di Instagram, tak semua saya update. “Cari pengganti? Saya tak fikir lagi sebab yang ada ni pun baik… kalau nak sebagai kawan bolehlah tapi untuk lebih-lebih buat sementara ini tak kot… fokus bisnes,” katanya.

Sebelum ini, kemelut rumah tangga pasangan itu mula diperkatakan ramai apabila Aliff dikesan tidak lagi mengikuti isterinya di laman Instagram sehingga mengundang pelbagai andaian warganet. Menerusi laporan mStar pada 13 Mac lalu, Aliff bagaimanapun menegaskan hubungan dia dan isteri dalam keadaan baik sahaja.

Pasangan ini berkahwin pada 2007 dan dikurniakan lima orang anak iaitu Ammar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem, Yusoff Al Qardawy dan Raudhah Arshiyah serta seorang anak angkat. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Sudah lafaz talak. Tak sangka ini jawapan mengejutkan Dato Alif bila disoal sudah lafaz talak pada Datin Shahida. Terkejut sampai jadi macam tu sekali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*