Orang makan ikan kering tu jgn dengki dgn org makan daging. Tak sangka Emelda Rosmila selamba sound warganet yang kritik dia

Masih hangat diperkatakan isu artis meminta dana khusus untuk penggiat seni sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan, nampaknya perkara itu menjadi semakin panas apabila ianya mencetuskan perbalahan antara warganet dan segelintir artis.

Dalam pada itu, pelakon Emelda Rosemila turut lantang memberi pendapatnya demi mempertahankan nasib anak seni. Tidak melat4h meskipun dikrit1k, Emelda baru-baru ini dilihat ada memuat naik status mended@hkan beberapa individu mengkritik artis.

Ini Cara Saya Beri Pengajaran Kepada Mengkritik Yang Tak Tahu Menghorm@ti Individu Lain

Tindakannya itu membuat beberapa orang warganet tampil memohon maaf gara-gara mengutvk anak seni. Ujarnya, dia bertindak sedemikan bukan untuk mengai1bkan mana-mana pihak tetapi mahu memberikan pengajaran kepada warganet yang sering mengutvk anak seni.

“Ini cara saya memberikan pengajaran kepada warganet yang tak tahu menghorm@ti individu lain. Kalau lihat cara tutur, saya jadi takut. Artis pun manusia. Saya nak luahkan isi hati saya dalam ruang sendiri, kenapa kamu boleh masuk dan cakap sesuka hati.

“Di mana silapnya menyuarakan pendapat peribadi. Dengan penuh rendah hati dan diri untuk bertanyakan adakah mungkin golongan artis dan penggiat seni tidak terkecuali untuk mendapatkan insentif kerajaan dalam dunia dilanda musib4h ini.

“Penggiat seni juga rakyat Malaysia, berhak bersuara untuk diri sendiri. Kenapa perlu mengkritik? Kalau saya rasa perlu, saya ambil. Kalau tak perlu pastinya akan dahulukan yang memerlukan. Jangan cetek akal. Emosi menguasai diri hinggakan otak di hujung jari,” katanya kepada BH Online.

Tayang Aset Secara Terbuka Pasti Dipuji Warganet

Dalam pada itu, Emelda turut memberikan contoh jika aplikasi TikTok memaparkan gelagat individu menayang aset secara terbuka pasti akan menerima pujian warganet tetapi apabila artis bersuara mengenai nasib mereka pasti akan dikritik teruk. “Tayang aset, semua komen padu dan ‘merecik’, tetapi apabila bersuara mengenai nasib penggiat seni, cuba bela diri, warganet seperti diraaasuk sy@itan.

“Adilkah begini? Jika kamu boleh hidup dengan makan nasi bersama ikan kering setiap hari, jangan salah dan cemburukan orang yang berusaha nak makan daging.“Mana akal kamu semua? Saya selalu anggap diri saya kerdil. Saya orang yang sangat merendah diri. Saya letakkan diri saya sama orang lain. Lebih atau kurangnya, saya tetap rasa kerdil. Tetapi, jangan kerana sikap rendah diri ini, kamu boleh buat sesuka hati,” katanya. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

sumber : berita harian, rotikaya

Be the first to comment on "Orang makan ikan kering tu jgn dengki dgn org makan daging. Tak sangka Emelda Rosmila selamba sound warganet yang kritik dia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*