Nak bantu org pun ank letak syarat. Terkejut ini syarat wajib Dato Aliff Syukri kena ikut yang telah ditetapkan oleh ank anknya.

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri ada berkongsi rakaman yang merakamkan dia bersama pasukannya sedang membantu menghulurkan bantuan buat petugas perubatan di sebuah h0spital. Menerusi potongan video yang boleh ditonton versi pernuhnya di saluran YouTube ahli perniagaan itu, Aliff pada masa sama turut mengakui jualan bisnesnya turut mengalami penurunan atas kris1s yang melanda negara kini.

Aliff bagaimanapun reda dan menyifatkan ia sebagai satu takdir yang perlu ditempuhi.  “Secara Jujurnya saya juga mengalami kejatuhan sale yang mendadak dalam perniagaan dan kerugian, tetapi saya menganggap ini sebagai satu takdir yang perlu saya lalui. “Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Ini adalah sebahagian niat saya untuk membahagikan rezeki yang ada tanpa bantuan sesiapa hasil duit bisnes.

“Saya yakin juga bila saya membantu ini esok lusa kalau saya dalam kesusahan orang lain akan bantu saya dan mungkin perniagaan saya akan maju kembali amin-amin yarobalalamin,” tulisnya pada entri kapsyen di Instagram. Aliff juga turut mengumumkan akan terus memberikan sumbangan buat mereka yang terkesan dengan pandemik COV1D-19.

“Korang mahu tengok video yang lebih banyak lagi, korang boleh tengok di Youtube Tv Terlajak Laris dan bermula hari ini separuh daripada sumbangan akan saya sumbangkan kepada mereka yang kurang berkemampuan terutamanya dalam covid ini.. (lagu latar agama kedaiman),” akhirinya.

Sehingga kini, posting video tersebut sudah pun ditonton hampir 200,000 kali di Instagram dan lebih 90,000 kali di YouTube. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

 

Foto: Instagram Aliff Syukri Sumber: MH

Ali Puteh cuba bahagiakan Dato Alif. Tak sangka ini respon padu Ali bila Dato Alif dikritik teruk warganet. Terkejut nasihat Ali buat semua tergamam

Sejak akhir-akhir ini nama ushawan Datuk Aliff Syukri sering meniti di mulut para warganet. Pelbagai kontr0versi yang timbul hinggakan nama keluarga dan juga isteri turut terpaIit sama. Terdahulu adalah mengenai k3s antara keluarga Abam, Ali Puteh di mana kehadiran Datu Aliff yang tak diundang ke rumah Nor Hidayah telah membuatkan para warganet telah menyerbu atau mengkritik Ali sekeluarga.

Ali juga meminat agar Datuk Aliff bertemu dan berdepan dengan ibunya untuk meminta maaf namun hingga ke hari ini, Datuk Aliff masih belum berkesempatan untuk berjumpa mereka. Namun Datuk Aliff ada membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Ali sekeluarga atas apa yang berlaku dalam sesi sidang media yang lepas.

Kini Datuk Aliff sekali lagi dihimpit kontr0versi berkenaan d@kwa4n beliau melakukan sesuatu pada anak angkatnya, Aminah dan dalam masa yang sama warganet mengkritik beliau yang mengeluarkan single terbarunya tadi. Datuk Aliff turut meluahkan rasa terkilan dan kecewa kerana sering menjadi sasaran kritikan warganet.

Melalui posting terbaru yang dibuat, Datuk Aliff memuat naik foto perbualan WhatsApp yang dihantar oleh Ali kepadanya. Dalam perbualan tersebut, Ali memberi nasihat kepada Datuk Aliff untuk terus kuat dan mengamalkan zikir dan membaca Al-Fatihah untuk tenangkan hati akibat kritikan yang diterima. 

Menurut Ali, dia juga buat perkara yang sama ketika dimaaki dan dikritik. terima kasih ali putih.. sungguh berguna nasihat awak.. kerana “cuba bahagia” kan saya.. Alhamdulillah, seronok lihat bagaimana mereka berdua telah berdamai malah saling mengingati dan menasihati antara satu sama lain. Sudah pasti apa yang berlaku sebelum ini ada hikmah disebaliknya.

Perkongsian yang dibuat oleh Datuk Aliff turut mendapat reaksi dari pengikutnya di IG. Harap harap dato kuat lalui semua ni abaikan apa netizen cakap… Dengar nasihat bonda tau… Dato anak yang baik kan? Nak tenang solat dato .. bukan buat lagu keluar air mata cairan merah.. tu naseb baik org tak pikir dato peri0d .. Alhamdulillah tiada sengk3ta antara kalian, cuma dato berubah la jadi org yg biasa, bukan lagi tamakkan attention.

Silap tu kalo rasa tak tenang. Menyanyi la smpai keluar air mata n hidung bercairan merah. Lps keluar semuanya bahagia la nnt. Kalo tak bahagia juga kawen la 3 lagi. Mesti bahagia. Yang dok kutuk alif syukri dan ali puteh da mintak maaf ka belum?? Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Media Cite Heboh

Be the first to comment on "Nak bantu org pun ank letak syarat. Terkejut ini syarat wajib Dato Aliff Syukri kena ikut yang telah ditetapkan oleh ank anknya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*