Kes makin meningkat. Terkejut Tun M beri kata kata padu pada Cr Noor Hisham apabila beliau kelihatan tidak putus asa membenteras Covid19

KUALA LUMPUR, 31 Mac – Selepas menzahirkan penghargaan beliau terhadap ‘wira berbaju putih dan biru’ dalam menghadapi wab4k COV1ID-19, Ketua Pengarah Kes1ihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah pula menerima pengiktirafan atas peranannya mengepalai usaha itu.

Penghargaan itu dizahirkan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, yang menyifatkan penghormatan disampaikan beliau itu juga mewakili masyarakat umum dan isteri tercinta, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali. Menerusi video berdurasi dua minit 20 saat disiarkan di laman Twitter beliau bersempena Hari Doktor Sedunia itu,

Dr Mahathir yang kelihatan duduk di samping Dr Siti Hasmah berkata tugas mendepani wab4k COVI1D-19 amatlah berb4haya dan berat, namun kesanggupan Dr Noor Hisham menerajui usaha itu benar-benar dihargai. “Sekarang ini kita terkena satu w4bak dahsy4t iaitu COV1ID-19, wab4k ini tidak pernah terkena pada kita.

Dahulu, w4bak-w4bak yang lain tidaklah meluas seperti COV1ID-19 ini. Saya ingin mengucapkan terima kasih terutamanya kepada Ketua Pengarah Kesihatan iaitu Dr Noor Hisham yang ternampak hampir tidak berhenti-henti menjalankan tugas siang dan malam untuk menentukan segala tindakan yang perlu diambil dapat dilaksanakan oleh pegawai-pegawainya,” katanya.

Dr Mahathir turut memanjangkan penghargaan itu kepada semua petugas Kementerian Kesi1hatan Malaysia (KKM). Terdahulu menerusi hantaran di laman Facebook, Dr Noor Hisham berkata setiap petugas kesihatan di sektor awam mahupun sektor swasta telah menunjukkan iltizam yang tinggi dan berusaha sebaik mungkin dalam usaha menangani COV1ID-19.

Menghargai segala pengorbanan dan penat lelah mereka, Dr Noor Hisham secara peribadi menzahirkan rasa bangga dan menyifatkan dedikasi serta keikhlasan yang ditunjukkan ‘wira berbaju putih dan biru’ dalam menghadapi pandem1ik luar biasa yang melanda dunia sejak awal tahun sememangnya amat menakjubkan.

Dr Noor Hisham, yang juga pakar operasi, diberi gelaran ‘wira negara’ oleh warga Malaysia di media sosial kerana komitmennya dalam menangani kri1sis w4bak COV1ID-19, namun beliau berkata gelaran itu tidak penting bagi dirinya, sebaliknya keutamaan ialah memastikan perkhidmatan KKM yang terbaik untuk rakyat dan negara.

“Kita Masih Belum Kalah Dalam Peeerang, Tapi Belum Juga Memenanginya ” – Dr Noor Hisyam

”Kita masih belum kalah dalam peeerang menentang Covi1d-19, belum juga kita memenanginya,” demikian kata-kata Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dalam satu hantaran di Twitter sebentar tadi. Menurut Dr Noor Hisham, kerjasama setiap orang sangat diperlukan bagi memutuskan rantaian Covi1d-19 ini.

Oleh itu, beliau meminta setiap orang untuk terus berada di rumah, sentiasa mengamalkan langkah membasuh tangan dengan kerap dan menjaga jarak sosial antara satu sama lain. Setakat Selasa (31 Mac 2020), negara telah mencatatkan jumlah keseluruhan kes posi1tif jangki1tan sebanyak 2,766 kes dan 43 kes pemergian.

Manakala, jumlah keseluruhan mereka yang pulih sepenuhnya dan dibenarkan keluar h0spital adalah seramai 537 orang. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Kasi viral

Be the first to comment on "Kes makin meningkat. Terkejut Tun M beri kata kata padu pada Cr Noor Hisham apabila beliau kelihatan tidak putus asa membenteras Covid19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*