Kawad kaki dulu. Tak sangka pelanggan terpaksa beratur macam ni gara gara nak beli KFC. Syabas KFC ambil tindakan begini utk kurangkan risiko Covid 19

Ramai yang mungkin risau dengan pembelian makanan di luar kerana takvt terkena jangk1tan C0vid-19. Kalau korang tidak mahu memesan makanan secara dalam talian, boleh je kalau beli sendiri di kedai tapi dengan syarat makanan tersebut mesti dibungkus dan dibawa balik.

Macam yang dilakukan oleh syarikat makanan segera, Kentucky Fried Chicken (KFC) ni dalam usaha untuk mengurangkan risik0 pekerja dan pelanggan daripada jangkit3n Coron3virvs. Menurut perkongsian Cajuwani di Twitter, KFC telah mewajibkan kesemua pelanggan mereka untuk beratur dengan jarak satu meter dari pelanggan yang lain.

Mulai hari esk,semua cust KFC akn beratur mcmni untuk take order. Jarak 1m kaunter n setiap q antara cust. Harap maklum, hanya TAKE AWAY shj yg dibenarkan. NO DINE IN. Harap semua dpt memberi kerjasama. Kami sayang anda & prihatin tntg isu yg melanda sekarang.

Syarat pembelian ini telah dibuat bermula hari ini. Selain itu, pelanggan juga hanya dibenarkan untuk take away sahaja, sesuai dengan arahan yang dikeluarkan oleh kerajaan sepanjang tempoh kawalan pergerakan. Yang paling bagus, bukan KFC sahaja yang bertindak macam ni sebab Mary Brown pun sama.

Rata-rata warganet salute dengan tindakan oleh premis-premis makanan ini. Namun, ada juga yang berpendapat lagi baik kalau guna self-service kiosk untuk mengurangkan interaksi sesama manusia. Bagus jugak tu cuma bukan semua cawangan ada self-service kiosk tu kan.

Apa-apa pun, admin salute dengan inisiatif yang diambil oleh pihak mereka ini. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Lobakmerah

Be the first to comment on "Kawad kaki dulu. Tak sangka pelanggan terpaksa beratur macam ni gara gara nak beli KFC. Syabas KFC ambil tindakan begini utk kurangkan risiko Covid 19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*