Tak terkawal sampai terpaksa tahan org. Tak sangka ini tindakan mengejut Dato Rosyam Nor pada semua pelanggan pasarayanya yang berpusu beli barang

“ Saya tahu semua tiba-tiba jadi panik dan datang beramai-ramai, saya harap anda semua boleh bersabar kerana dalam pasaraya dah penuh. “ Minta maaf sebab keadaan dah jadi macam ni jadi kami terpaksa tahan orang dekat luar supaya tak masuk dalam agar tidak menjadi terlalu padat,” katanya.

Demikian kata-kata Rosyam Nor tindakan itu terpaksa diambil berikutan pembelian pan1k yang dilakukan oleh orang ramai susulan berita mengenai kononnya kerajaan bakal mengumumkan perintah berkurung atau l0ckd0wn. Sejak dari semalam, kecoh di laman sosial dimana rakyat memenuhi kesemua pasaraya untuk membeli barang keperluan.

Keadaan ini menjadi tidak terkawal kerana ramai yang memborong barang sehingga tiada lagi barang di dalam pasaraya. Jika anda pergi ke pasaraya sekarang sudah pasti banyak rak rak kosong kelihatan dan waktu menunggu untuk membayar ada yang sampai melebihi sejam. Keadaan ini amat merisaukan.

Pelakon dan usahawan Datuk Rosyam Nor terpaksa menyekat kemasukan pelanggan di pasaraya miliknya semalam. Menurut Rosyam tindakan itu terpaksa diambil berikutan pembelian pan1k yang dilakukan oleh orang ramai susulan berita mengenai kononnya kerajaan bakal mengumumkan perintah berkurung atau l0ckd0wn.

Rosyam memaklumkan perkara itu menerusi video pendek di akaun Instagramnnya. “ Saya tahu semua tiba-tiba jadi pan1k dan datang beramai-ramai, saya harap anda semua boleh bersabar kerana dalam pasaraya dah penuh. “ Kalau kita bagi semua orang masuk akan jadi lagi padat dan akan menyebabkan kesukaran untuk membeli barang nanti jadi kelam-kabut.

“ Minta maaf sebab keadaan dah jadi macam ni jadi kami terpaksa tahan orang dekat luar supaya tak masuk dalam agar tidak menjadi terlalu padat,” katanya. Terdahulu, penyebaran berita palsu di media sosial mengenai perintah berkurung menjadi tular. Keadaan itu menyebabkan orang ramai bertindak membeli barang-barang

keperluan harian dalam jumlah yang banyak sebagai persiapan antaranya beras, mi segera, sardin, tepung dan cecair pembasmi kuman.Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Tak terkawal sampai terpaksa tahan org. Tak sangka ini tindakan mengejut Dato Rosyam Nor pada semua pelanggan pasarayanya yang berpusu beli barang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*