Selamba bercuti masa negara sendiri tgh gawat. Tak sangka Liyana Jasmay selamba payung gambar freehair tgh seronok holiday

Kes penularan penyakit semakin meningkat di Malaysia dan di peringkat global. Namun begitu, masyarakat dinasihatkan untuk tidak mudah panik, sebaliknya bertenang dan ikuti langkah pencegahan dengan betul. Kuarantinkan diri anda jika baru pulang dari negara yang mempunyai risiko tinggi, pantau perkembangan semasa.

Pelakon Liyana Jasmay dikritik hebat oleh warganet apabila memuat naik gambar serta video dirinya yang sedang bercuti di Australia. Gambar dan video berkenaan dimuat naik di beberapa posting di Instagramnya hari ini. Menerusi satu daripada posting berkenaan, Liyana menjelaskan hari ini merupakan hari terakhir dia berada di Australia.

Kapsyen tersebut kemudian mengundang krtikan warganet yang kebanyakannya mend@kwa pelakon tersebut tidak peka dengan masalah penyakit yang sedang berlaku ketika ini. Selain itu terdapat juga komen ‘nakal’ yang mengharapkan supaya pelakon itu tidak membawa balik virus berkenaan.Tidak kurang juga meminta supaya Liyana mengkuarantinkan diri sejurus tiba di Malaysia.

Anda boleh lihat antara komen dan nasihat warganet di bawah.

Untuk rekod, Australia kini mencatatkan sebanyak 297 kes dengan 3 pemergian orang. Malaysia pula setakat ini menerima 428 kes dan masih lagi tiada permegian dicatatkan. Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah penyakit.

 

Berdasarkan perkongsian Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di laman Instagram, setakat jam 8 pagi hari ini, angka kes penyakit kini mencecah 428 di Malaysia tanpa sebarang rekod pemergian .Seramai 42 orang dari jumlah itu telahpun sembuh dan telah dikeluarkan dari h0spital. Pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan perkara yang boleh mencegah penyakit. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit:Gempak

Be the first to comment on "Selamba bercuti masa negara sendiri tgh gawat. Tak sangka Liyana Jasmay selamba payung gambar freehair tgh seronok holiday"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*