Setelah lama berdiam diri akhirnya Dato Aliff Syukri tampil dedahkan keadaan rumahtangganya bersama Datin Shahida. Tak sangka rupa rupanya ini keadaan rumahtangga mereka sekarang.

Satu demi satu ujian menghimpit usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri, sejak akhir-akhir ini. Berhadapan d@kwaan mengasari anak angkat, Aliff terus h4ngat apabila buat kali pertama, ibunya, Rozita Ibrahim membuat tegvran secara terbuka di lnstagram (IG) mengenai gelagat anaknya itu. Terbaru, rumah tangga dibina bersama isteri, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid did@kwa g0yah.

Spekvlasi timbul apabila mereka dilihat tidak menjadi pengikut akaun IG masing-masing. Bagai menguatkan lagi desas-desus keret4kan rumah tangga, Aliff muncul pula dengan single berjudul, Cuba Bahagia. Single Cuba Bahagia ciptaan dan lirik dihasilkannya sendiri membayangkan kisah lelaki yang mendambakan kebahagiaan daripada insan disayangi, lebih-lebih lagi ketika berhadapan tek4nan hidup.

“Hubvngan saya dan isteri baik-baik sahaja… Tiada apa-apa berlaku antara kami. Saya tidak mahu k0men persoalan kenapa kami saling tidak ‘follow’ di IG. Apabila bercakap mengenai bahagia, ia sangat subjektif. Tetapi, sudah tentu saya mahukan kebahagiaan bersama keluarga dan anak-anak. Saya melalui pasang surut dalam kehidupan. Tekanan kerja, bisnes, warganet dan keluarga, ia ibarat pakej lengkap dalam hidup saya. Jujurnya, saya memerlukan orang kuat berada di sisi saya,” katanya.

Tambah Aliff, lagu Cuba Bahagia tiada kaitan dengan krisis rumah tangga atau sesiapa pun. “Kalau boleh, saya tidak mahu menyentuh mengenai keluarga dan isteri kerana mereka turut terbabit dalam lagu ini. Selebihnya, biarlah saya simpan kerana tak mahu warganet menvduh saya menagih simpati,” katanya yang memperkenalkan single baharunya pada sidang media di pejabat Wisma D’herbs, Kota Damansara, kelmarin.

Penyanyi lagu Bobo Di Mana dan Abang Nak Tegur itu berkata, dia berhadapan tek4nan tervk sehingga hampir mengambil tindakan di luar kewarasan fikiran. “Saya hampir bahayakan nyawa diri akibat terlalu tertek4n. Minggu ini adalah fasa paling sedih dan tert3kan bagi saya. Hakikatnya, saya berpura-pura boleh berdiri, tetapi r0h saya sudah tak ada.

“Walau macam manapun, saya teruskan juga. Selama 12 tahun dihlna dan dim4ki, perjalanan hidup saya bukannya mudah. Orang tidak tahu, mereka tidak berada di tempat saya. Kehidupan sebenar saya bukan seperti yang dipaparkan dalam IG. Warganet hanya melihat perkara yang disogok dalam laman s0sial dan media massa sahaja. Mereka tidak tahu apa yang saya lalui,” katanya.

Aliff berkata, apa yang warganet lihat hanyalah lima peratus daripada kehidupannya. “Dalam diri saya tersimpan segunung kepahitan dan derita yang orang tidak nampak. Ketika berada di puncak, orang berlumba-lumba mahu menjatuhkan saya. Saat itu, saya berhadapan dengan semuanya sendirian,” katanya. Baru-baru ini, dunia hiburan kec0h apabila Aliff did@kwa mengasari dan mencvbit anak angkat berusia dua tahun pada 28 Februari lalu, seperti dilaporkan pembantu rumahnya kepada polis.

Aliff kemudian Aliff ditahan, namun dibebaskan dengan jaminan polis. Berikutan itu, Aliff dikritik tanpa henti daripada warganet. “Saya rasa seperti mahu menutup laman s0sial,” katanya. Mengulas lagu Cuba Bahagia, anak kelahiran Felda Kechau, Kuala Lipis, Pahang ini berkata, single itu bukan bertujuan membuka aib hvbungannya dengan isteri.

“Saya tidak aibkan keluarga, jauh sekali menylndir sesiapa. Saya bahagia dengan perkahwinan dan anak. Lagu ini ditujukan buat insan yang tidak bahagia. Ada kala, hidup saya tidak mendapat sokongan orang sekeliling. Jadi, air mata cairan merah yang dipaparkan dalam vldeo muzik ini menceritakan apa yang saya rasa dan lalui, hari ini,” katanya.

Lagu Cuba Bahagia adalah hasil nukilan Aliff yang menceritakan dirinya yang mahu bahagia seperti orang lain. Lagu ini dicipta sejak enam bulan lalu. “Lagu ini saya tulis ketika sedang bers3dih, jadi ia seperti luahan hati. Dahulu waktu susah, saya fikir apabila ada duit, kita akan bahagia. Tetapi, sebenarnya, tidak. “Sekarang saya sedar apabila berduit, saya akan hilang banyak benda seperti kawan, masa, privasi dan lama-kelamaan, bahagia juga makin berkurangan.

“Saya rasa makin sukar untuk mendapat bahagia. Jadi, saya cipta lagu ketika jlwa saya bersedih. Bahagia terlalu mahal, tak boleh dijual beli dengan wang. Itulah yang cuba disampaikan dalam lagu ini,” katanya. Bagaimanapun, katanya, lagu Cuba Bahagia tidak ditujukan kepada sesiapa. Jujurnya, saya tak tuju lagu ini kepada mana-mana individu. Saya tujukan kepada mereka yang sedang mencari kebahagiaan. Saya tahu ramai berk0ngsi perasaan yang sama.

“Lagu ini bukan gimik meraih perhatian, sebaliknya hanya luahan rasa,” katanya menyifatkan nyanyian sebagai hobi. Penyanyi yang sudah menghasilkan tujuh single itu berkata, muzik video yang memaparkan air mata bercairan merah juga menggambarkan bagaimana tabah dirinya mengharungi ujian hidup. Bagaimanapun, Aliff menekankan, lagu Cuba Bahagia bukan dihasilkan untuk meraih keuntungan dan jumlah tontonan dalam laman YouTube.

“Bayaran laman YouTube tidaklah seberapa, tetapi boleh lepas duit minyak dan tol. Saya pun tidak lagi fokus dengan memuat naik video selepas dihlna dan dik3ji. Anda boleh tengok sekarang jumlah tontonan sudah menurun 90 peratus. Semuanya selepas saya menyerahkan urusan pengendalian YouTube kepada pekerja, sejak beberapa bulan lalu.

“Orang nak tengok, tetapi kritik saya, jadi baik tak payah buat. Saya kini mahu fokus pada perniagaan dan mahu melebarkannya lebih jauh. Saya perlu menjaga periuk nasi 400 pekerja, itu lebih penting,” katanya. Sementara itu, Aliff enggan mengulas d@kwaan mengasari dan mencvbit anak angkat berusia dua tahun. Anak-anak saya kini bahagia. Untuk kes itu, tiada kom3n,” katanya. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Setelah lama berdiam diri akhirnya Dato Aliff Syukri tampil dedahkan keadaan rumahtangganya bersama Datin Shahida. Tak sangka rupa rupanya ini keadaan rumahtangga mereka sekarang."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*