Ali Puteh cuba bahagiakan Dato Alif. Tak sangka ini respon padu Ali bila Dato Alif dikritik teruk warganet. Terkejut nasihat Ali buat semua tergamam

Sejak akhir-akhir ini nama ushawan Datuk Aliff Syukri sering meniti di mulut para warganet. Pelbagai kontr0versi yang timbul hinggakan nama keluarga dan juga isteri turut terpaIit sama. Terdahulu adalah mengenai k3s antara keluarga Abam, Ali Puteh di mana kehadiran Datu Aliff yang tak diundang ke rumah Nor Hidayah telah

membuatkan para warganet telah menyerbu atau mengkritik Ali sekeluarga. Ali juga meminat agar Datuk Aliff bertemu dan berdepan dengan ibunya untuk meminta maaf namun hingga ke hari ini, Datuk Aliff masih belum berkesempatan untuk berjumpa mereka.

Namun Datuk Aliff ada membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Ali sekeluarga atas apa yang berlaku dalam sesi sidang media yang lepas. Kini Datuk Aliff sekali lagi dihimpit kontr0versi berkenaan d@kwa4n beliau melakukan sesuatu pada anak angkatnya, Aminah dan dalam masa yang sama warganet mengkritik beliau yang mengeluarkan single terbarunya tadi.

Datuk Aliff turut meluahkan rasa terkilan dan kecewa kerana sering menjadi sasaran kritikan warganet. Melalui posting terbaru yang dibuat, Datuk Aliff memuat naik foto perbualan WhatsApp yang dihantar oleh Ali kepadanya. Dalam perbualan tersebut, Ali memberi nasihat kepada Datuk Aliff untuk terus kuat dan mengamalkan zikir dan

membaca Al-Fatihah untuk tenangkan hati akibat kritikan yang diterima.  Menurut Ali, dia juga buat perkara yang sama ketika dimaaki dan dikritik. terima kasih ali putih.. sungguh berguna nasihat awak.. kerana “cuba bahagia” kan saya..

Alhamdulillah, seronok lihat bagaimana mereka berdua telah berdamai malah saling mengingati dan menasihati antara satu sama lain. Sudah pasti apa yang berlaku sebelum ini ada hikmah disebaliknya. Perkongsian yang dibuat oleh Datuk Aliff turut mendapat reaksi dari pengikutnya di IG.

Harap harap dato kuat lalui semua ni abaikan apa netizen cakap… Dengar nasihat bonda tau… Dato anak yang baik kan? Nak tenang solat dato .. bukan buat lagu keluar air mata cairan merah.. tu naseb baik org tak pikir dato peri0d .. Alhamdulillah tiada sengk3ta antara kalian, cuma dato berubah la jadi org yg biasa, bukan lagi tamakkan attention.

Silap tu kalo rasa tak tenang. Menyanyi la smpai keluar air mata n hidung bercairan merah. Lps keluar semuanya bahagia la nnt. Kalo tak bahagia juga kawen la 3 lagi. Mesti bahagia. Yang dok kutuk alif syukri dan ali puteh da mintak maaf ka belum?? Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Media Cite Heboh

Be the first to comment on "Ali Puteh cuba bahagiakan Dato Alif. Tak sangka ini respon padu Ali bila Dato Alif dikritik teruk warganet. Terkejut nasihat Ali buat semua tergamam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*