Nak jadi wartawan palsu. Tak sangka isteri Dai Farhan nekad beli buku kewartawanan semata mata nak jadi wartawan lepas di tahan didalam 2 hari lepas

Terbaru, isteri kepada Da’i Farhan, Dr. Erin ada muatnaik satu gambar berupa mukasurat buku perihal Pengertian Kewartawanan. Dimana caption beliau adalah : “Tenguk gigih beli buku study bab etika kewartawanan.. Ada ka wartawan yg baik baik ye nk story.. Smua mcm nk berat sebelah je.. Kita ckp A jd B.. Yg B jd Zzz..

Warganet plak ramai yg mcm jenis sond0l je smua. .lps ni klu akk jd wartawan mesti ramai kata wartawan paIsu plak ye 😅.. Kita lahir tanpa seurat benang tanpa setitik ink ilmu dlm otak.. Sapa rajin dia blh jadi businessman, doctor, hair barber, tailor, wartawan, satgi ada yg sambung blh jd sc@mmer plak kan hahaha..

Best juga layan budak budak msia yg xde keje kot nk buat.. Klu bab menghin4 laju maju Jaya.. Klu bab kebaikan lalu depan hidung bt xtau ja, bab ms depan xde plak kalot lagu ni… dgr kata ada org karang novel k3s  makanan dan byk lagi ni smp ada episode seterusnya.. Wow bestnya akk tgk akk baca je sambil makan pop corn and jus tembikai.. tak sabar nk tgk ending dia.. ” – Dr. Erin

Walaubagaimanapun tiada komen kerana ruangan komen ditutup oleh beliau. Satu lagi status yang dimuat naik adalah bait lirik lagu Elizabeth Tan. Setelah sitahan  selama dua hari atas tudVhan men1pu seorang pelanggan berhubung urusan sijil halal, isteri kepada pend4kwah bebas, Da’i Nik Farhan iaitu Noorainul  Naqim Mohd Radzi akhirnya memberi penjelasan berhubung k3s yang men1mpa dirinya.

Menurut Noorainul atau lebih mesra disapa Dr. Erin, segala yang men1mpa dirinya ketika ini adalah ujian daripada Allah dan barulah kini dia dapat merasai nikmat kehidupan sebenar. Katanya lagi menerusi Instagram, banyak pengalaman yang diperoleh sewaktu berada di dalam lebih-lebih lagi bila bersama insan-insan disebalik tirai besi.

Penjelasan tersebut dibuat menerusi entri terbaru di laman Instagram miliknya. “Assalammualaikum, kepada semua yang bertanya Alhamdullilah saya okay, walaupun 2 malam dalam lok4p saya berasa nikmat kehidupan yang sebenar. “Kalau nak diikutkan mkn nasi kosong dgn ikan jacket xdak lah apa sangat.

“Pengalaman Allah nak tunjuk UJian kita ni kecik sangat nak dibandingkan dgn kawan2 kat dalam sana tu,” tulisnya. Tambahnya lagi, tidak semua individu yang ditahan di dalam tersebut bersalah selagi belum dibvktikan bersalah. Noorainul turut menitipkan ucapan terima kasih kepada petugas yang telah menjaganya dengan baik sepanjang berada didalam tahanan.

“Yang kat dalam tu tak semuanya bersalah selagi dia tidak didapati bersalah. Sy trima semua prosedur dengan hati terbuka tiada rasa malu atau takut. “Terima kasih kepada beberapa org yg menjaga saya semasa di dalam dgn baik walaupun ada beberapa pekara yang Allah nak tunjuk pada saya kalau tak masuk dalam saya tidak tahu begitu keadaan sebenarnya.

“Und4ng-und4ng di Malaysia ni bila kita ada kuasa kita boleh buat apa sahaja. Inshaallah tiada und4ng2 tiada m4hkamah yg dpt mendvstakan kebenaran bila Allah ingin kebenaran dinampakkan. “Saya bukan siapa-siapa tapi Allah letakkan dengan cara ini saya terima dengan redho dan Ikhlas. Apa-apa saya berserah pada nasib saya. Terima kasih kepada semua yg mendoakan saya, saya tahu tak semua rakyat Malaysia makan dedak,” tambahnya lagi.

Awal minggu lalu, Noorainul telah ditah3n oleh pihak p0lis di pejabatnya di Desa Melawati, Kuala Lumpur. Noorainul did4kwa memperdayakan sasaran dengan menjanjikan untuk menguruskan sijil halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan sijil Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi produk jamu.

Tertvduh ditvduh mengikut Seksyen 420 Kanun (KK) kerana men1pu yang s4bit kesaIahan boleh ditahan selama kurang setahun dan tidak melebihi 10 tahun dengan sebaaat serta d3nda. Majistret kemudian memerintahkan tertvduh membayar jaminan sebanyak RM4,000 dan menetapkan 3 April ini untuk serahan dokumen. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: MH

Be the first to comment on "Nak jadi wartawan palsu. Tak sangka isteri Dai Farhan nekad beli buku kewartawanan semata mata nak jadi wartawan lepas di tahan didalam 2 hari lepas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*