Syifa Melvin sibuk backup Pawi tapi terkejut bila Pawi sendiri bagi taik kat Syifa siap dating dengan orang lain.

Sejak semalam kecoh di laman Twitter mengenai isu Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mended@hkan kemeros0tan mendadak pemain sayapnya, Safawi Rasid disebabkan oleh tekanan daripada teman wanitanya, pelakon Syifa Melvin untuk berkahwin.

Belum reda kemelvt ini, terdapat seorang warganet yang meluahkan rasa mar4h terhadap Safawi kerana mengadu kepada majikan mengenai masalah peribadinya. Tidak cukup dengan itu, individu dengan nama profil @taqqhmd itu turut mend4kwa Safawi telah berlaku main kayu tiga tanpa pengetahuan Syifa.

“B*** la Pawi rep0rt dekat boss makwe paksa kahwin. Belakang makwe dating dengan orang lain dekat Banafee Village juga. “Tu belum yang dekat ruangan DM gadis-gadis lain lagi,” d@kwanya di Twitter. Bagai menyimb4h minyak ke api! Rata-rata pengikutnya yang lain turut sama berasa mar4h dan memberi gelaran kepada pemain bola sepak sebagai k4ki perempuan. Tweet itu telah dikicau semula (retweet) sebanyak 4,700 kali dan mendapat lebih 5,000 likes.

Sumber: gempak/slambermedia

Terdahulu: “Berhenti Panggil Safawi Bd0h, Anda Semua Tak Tahu Cerita” Syifa Melvin Sed!h Safawi Rasid Terima Kata-kata Caclan Pada Hari Lahir

SUSULAN kontroversi menjadi punca kemerosotan prestasi pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT) iaitu Safawi Rasid, pelakon Syifa Melvin meminta warganet berhenti melemparkan kata-kata cacian kepada kekasihnya itu. Syifa atau Nur Syifa Athirah Amirol Melvin, 26,

turut memberitahu paparan skrin mesej perbualan antara Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan Safawi yang dikongsikan di Instastory pemilik JDT itu merupakan perbualan lama. “Berhenti panggil Safawi bdoh. Anda semua tak tahu keseluruhan cerita! Dia bukan saja-saja cakap macam itu! Salah dia cakap begitu tapi dia ada sebab cakap macam itu dan itu adalah perbualan lama!

Syifa memuat naik status mempertahankan kekasihnya. “Dia muda lagi dan semua orang buat salah! Mengenali hati dia sangat bersih dan baik. Atas tuntutan lain dia terpaksa! Stop this bullsh** la. Anda semua boleh maki saya tapi bukan Safawi.

“Yang cari fasal tu cari fasal dengan aku, jadi aku hadap saja sebab dah lama sangat tak puas hati nampak gayanya. Aku pertahankan dia sebab aku tahu hati budi dia macam mana,” katanya. Pada Rabu, Tunku Ismail atau TMJ mended@hkan kemerosotan mendadak prestasi Safawi disebabkan tekanan daripada kekasihnya, Syifa mendesak mahu berkahwin pada tahun ini.

Malah, TMJ turut memberi nasihat kepada adik kepada pelakon Syatilla Melvinn ini untuk tidak mengambil kesempatan kepada bintang muda bola sepak itu. “Anda semua nak dia bersinar kenalah sokong bukan menjatuhkan dia terutama pada hari lahirnya hari ini.”-SYIFA MELVIN, PELAKON

Sementara itu, warganet mula berkongsi foto Syifa menerima hadiah seperti telefon bimbit jenama Iphone Pro Max dan beg tangan jenama Louis Vuitton (LV) daripada kekasihnya. Syifa bagaimanapun menegaskan apa yang diterimanya itu adalah pemberian daripada Safawi dan dia juga pernah memberikan hadiah kepada kekasihnya.

Syifa turut meluahkan rasa sedih melihat kekasihnya itu menerima kecaman yang teruk pada ulang tahun kelahirannya yang ke-23 pada Khamis. “Berhenti la kongsi Iphone Pro Max, LV. Itu pemberian dan hadiah hari jadi. Dia beri dengan minta boleh beza kan. Kalau tak boleh beza, nampak sangat bdoh. Tanya pula Safawi apa dia dapat?

Syifa sedih melihat kekasihnya dkritik teruk pada ulang tahun kelahirannya. “Tapi dia lelaki, jenis tak tunjuk. Jadi jangan buat dosa percuma! Tak takut kena penyakit ke? Daripada menjadi juri, bagilah sokongan moral kepada Safawi.

“Nak dia buat terbaik setiap masa bukan cara ini untuk paksa dia. Anda semua nak dia bersinar kenalah sokong bukan menjatuhkan dia terutama pada hari lahirnya hari ini. What a gift!” ujarnya. Syifa juga merayu kepada semua pihak untuk memberi semangat kepada Safawi bukannya menghentam Safawi yang kini menanggung kehidupan keluarganya di kampung.

“Saya merayu untuk berhenti fasal salah faham ini dan bawa Safawi ke laluannya semula. Tanggungan dia besar di kampung, jangan buat begini kepada dia! “Ingat dia budak kampung yang ada tanggungjawab besar untuk keluarga. Jangan jatuhkan dia dengan benda bdoh dan benda peribadi macam ini. Tiada guna!” katanya. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:mstar

Be the first to comment on "Syifa Melvin sibuk backup Pawi tapi terkejut bila Pawi sendiri bagi taik kat Syifa siap dating dengan orang lain."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*