Masih tersenyum manis. Mengejutkan ini tindakan yg diambil mahkamah apabila isteri Dai Farhan mengaku tidak bersalah setelah kerana mengambil lebih 10k

Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan.Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup.

Isteri seorang juara program Da’i, did@kwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur di sini, hari ini, atas tuduhan menipu seorang wanita dalam urusan sijil halal menyebabkan kerugian lebih RM10,000. Tertuduh, Noorainul Naqim Mohd Radzi, 39, yang lebih dikenali sebagai “Dr Erin”,

mengaku tidak bersalah sejurus pertuduhan terhadapnya dikemukakan di hadapan Majistret Wong Chai Sia.Berdasarkan pertuduhan, tertuduh did@kwa mendorong Norsiha Aala untuk menyerahkan wang tunai RM10,050 bagi mendapatkan sijil halal dan pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk produk miliknya.

Tertuduh did@kwa melakukan kesalahan itu di 9-2-1 Kelompok Nuri B, Taman Keramat, Wangsa Maju, pada 21 Disember 2017 hingga 26 Februari 2018.Dia did@kwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 420 (KK) kerana menipu, sabit kesalahan boleh dihukum masuk dalm antara setahun hingga 10 tahun dengan sebat serta denda.

Susulan pengakuan tidak bersalah oleh tertuduh, Timbalan Pend@kwa Raya, Wan Ahmad Hakimi Wan Ahmad Jaafar, memohon mahkamah menawarkan jaminan RM10,000 kepada tertuduh. Tertuduh yang diwakili peguam bela, Sheik Abdullah Abdul Malik, memohon mahkamah mengurangkan jaminan, memandangkan anak guamnya penanggung tunggal lapan anak, berusia lima hingga 19 tahun.

Suami tertuduh juga hadir di mahkamah hari ini bagi menjadi penjamin,” katanya. Majistret kemudian memerintahkan tertuduh dikenakan jaminan RM4,000 sebelum menetapkan 3 April ini untuk serahan dokumen.Suami tertuduh yang ditemui media di luar mahkamah, enggan mengulas lanjut.

Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:Bharian

Be the first to comment on "Masih tersenyum manis. Mengejutkan ini tindakan yg diambil mahkamah apabila isteri Dai Farhan mengaku tidak bersalah setelah kerana mengambil lebih 10k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*