Setelah sekian lama menyepi warganet terkejut tengok keadaan terkini Anita Sarawak telah lama mendiamkan diri

PUTRAJAYA: Pelakon dan penyanyi popular era 1980-an, Noorkumalasari memberitahu kakaknya iaitu Anita Sarawak mahu menjalani kehidupan seperti orang biasa. Noorkumalasari, 62, berkata walaupun Anita tidak menghubunginya namun dia masih mengetahui tentang keadaan penghibur bertaraf superstar itu melalui adik-beradik yang lain.

“Sebenarnya Anita mahu menjalani kehidupan seperti orang biasa. Dia tidak mahu lagi hidup sebagai orang yang dikenali. “Saya tahu keadaan dia pun daripada kakak saya. Dia tak hubungi saya sebab tahu media akan mencari dan bertanya tentangnya pada saya.

Noorkumalasari ded@h Anita mahu jalani kehidupan seperti orang biasa. “Abang Mahathir beritahu mereka menjalankan perniagaan hartanah, jadi selalu berpindah randah di sekitar Amerika Syarikat,” katanya kepada mStar Online.

Noorkumalasari ditemui di malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian 31 (ABPBH31) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini, malam Ahad. Pelakon yang pernah terkenal dengan filem-filem seperti Adik Manja, Esok Untuk Siapa dan Mira Edora ini menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat pada malam itu.

Dalam pada itu, Noorkumalasari meminta semua pihak tidak mempercayai berita tentang perkembangan terbaharu Anita Sarawak. Tegas Noorkumalasari, semua berita mengenai Anita, 66, kini mengidap penyanyi sakit dan rumah tangganya sudah berakhir itu tidak benar.

“Semuanya tidak benar. Anita dan Mahathir masih lagi bersama dan tidak pernah berpisah seperti yang diperkatakan ramai. “Keadaan kesihatan Anita juga baik dan dia sihat sahaja. Berita mengenai dia mengidap sakit itu juga tidak betul.

“Dia tak hubungi saya sebab tahu media akan mencari dan bertanya tentangnya pada saya. Tapi dia ada hubungi dan berborak dengan kakak saya,” ujarnya. Beberapa bulan lalu timbul gosip mengatakan penghibur itu kini mendapatkan r@watan penyakit kanser di sebuah h0spital swasta di Kuala Lumpur.

Manakala tahun lalu, heboh pula kisah mend@kwa Anita kembali menetap di Singapura selepas seorang peminat dikatakan terserempak dengannya di sebuah restoran makanan segera yang agak terpencil di Ang Mo Kio. Anita menghilangkan diri sejak pertengahan 2011 selepas dikatakan merajuk dengan sebuah stesen TV. Tujuh tahun sudah berlalu, kehilangan Anita terus menjadi tanda tanya. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber mstar

Be the first to comment on "Setelah sekian lama menyepi warganet terkejut tengok keadaan terkini Anita Sarawak telah lama mendiamkan diri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*