Tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan. Setelah sekian lama menyepi akhirnya ayah Ashraf Sinclair luahkan sesuatu selepas kehilangan ank. 

Ayah kepada pelakon berasal dari Malaysia yang menempa nama di Indonesia, Ashraf Sinclair berkongsi perasaan selepas kehilangan anak sulungnya kira-kira dua minggu lalu, Menurut Mohamed Anthony John Sinclair, dia menyatakan pemergian Ashraf secara mengejut itu sangat memberi impak yang mendalam sehinggakan tidak mampu untuk mengungkap perasaan yang dirasai.

“Kehilangan, perspektif seorang ayah. Ia hampir dua minggu sejak awak tinggalkan kami tiba-tiba Ash. Malam tadi adalah tahlil akhir, sekurang-kurangnya sehingga hari ke-40. “Saya ditanya, bagaimana saya rasa, saya berkata saya tidak mempunyai kata-kata untuk menggambarkan perasaan saya tetapi bagaimana perasaan saya sekarang?

“Saya sebenarnya terpaksa berhenti sebentar dan melihat ke dalam untuk menjawabnya. Saya boleh meneruskan kehidupan dari hari ke hari, tetapi banyak warna hidup saya hilang. “Saya boleh ketawa, tersenyum, bergurau dengan kawan dan keluarga, dan  bergambar di tahlil tetapi banyak perkara ini dilakukan kerana ia perlu dilakukan, senyuman saya malam tadi lebih dipaksa daripada biasa,” tulisnya.

Selain itu, Anthony mended@hkan menerima kiriman e-mel daripada individu yang tidak dikenali yang memahami akan situasinya sekarang ini. “Saya benar-benar tersentuh dengan orang yang tidak dikenali, memberitahu saya tentang bagaimana Ashraf telah memberi kesan kepada kehidupan mereka dalam segala cara.

“Seorang mengambil masa untuk menulis surat yang indah dan menyentuh hati melalui e-mel. Dia tidak mengenali sama ada Ashraf atau Bunga tetapi dia menyedari rasa s@kit seorang bapa yang telah kehilangan anaknya dan dia mengambil masa untuk menyampaikan kepada saya. Terima kasih tuan.

“Saya amat tersentuh dengan perbuatannya dan ramai orang lagi. Saya cuba menjawab semua mesej ucapan takziah yang dibanjiri, kedua-duanya sebagai satu bentuk terapi dan untuk menjaga diri saya terutama dalam beberapa hari pertama.

“Kaku, hingga rasa s@kit, kehilangan dan kesedihan ini menyapa. Kadangkala, biarpun sedikit saya berharap agar air mata ini saya tahan, dan pada masa lain, tinggalkan saya sepi menangis di kedua telapak tangan. “Dan kemudian itu, seketika ia datang, redha, pergi tinggalkan saya dan ketenangan mengambil tempat – di mana menangis itu terbukti lebih menenangkan.

“Sekiranya ia seperti itu untuk saya, bagaimana mungkin bagi Bunga, wanita yang hebat dan kuat itu, dan Noah berusia 9 tahun? “Salah satu perkara yang menyakitkan paling tidak adalah perasaan ‘mengapa’, tetapi tidak berdaya: tidak berdaya untuk meringankan rasa s@kit orang lain, tidak berdaya untuk patah balik masa, malah tidak dapat menawarkan diri saya sebagai pertukaran untuk hidupnya, sebagaimana yang dilakukan oleh ibu bapa lain, tanpa fikir dan degupan jantung,” ded@hnya menerusi sebuah entri di Facebook.

Dalam pada itu, Anthony redha dan menerima suratan takdir yang telah ditetapkan oleh Allah. Ashraf yang paling disayangi, awak telah tiba-tiba pergi dari kehidupan kita, dan kami sebagai kawan dan keluarga, berjuang untuk memahaminya. 

“Awak berada di tempat yang sepatutnya, selain berdoa untuk awak, terdapat sedikit yang boleh kita lakukan, selain menanggung yang tidak dapat ditanggung. “Dari masa ke masa, ia menjadi lebih mudah dan kita boleh, dengan senyuman yang sedih, melihat kembali kenangan kita semua yang awak ada, sambil mengucapkan terima kasih atas semua yang awak bawa ke dalam hidup kami selama ini, terlalu pendek, 40 tahun.

“Saya menerima ini sebagai kehendak Allah dan merancang, tetapi sementara awak berada di sana Ash, tolong lihat dan tempat yang bagus untuk kita semua apabila dalam masa yang telah ditetapkan, kita membuat perjalanan yang sama. Allah memberkati awak, Ashraf dan terima kasih atas segala-galanya!” tulisnya lagi.

Terdahulu, suami penyanyi Indonesia Bunga Citra Lestari, Ashraf telah dilaporkan pergi menghadap illahi  akibat jantung kira-kira pvkul4.00 pagi (waktu tempatan) pada 18 Februari. Ashraf telah di kompleks San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat, Indonesia. Ashraf tinggalkan seorang balu dan anak lelaki bernama Noah.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan. Setelah sekian lama menyepi akhirnya ayah Ashraf Sinclair luahkan sesuatu selepas kehilangan ank. "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*