Berlinang air mata bila dapat buat umrah lagi kali ini. Tak sangka rupanya ini yang terjadi pada Erra Fazira.

Berpeluang menj3jakkan kaki di Tanah Suci, Makkah buat kali kedua untuk menunaikan umrah, pelakon Erra Fazira meluahkan rasa syukur atas rezeki yang diberikan kepadanya. Erra atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek, 46, berkata dia mengrjakan ibadah itu bersama beberapa orang sahabatnya yang sudah dianggap seperti ahli keluarga.

“Alhamdulillah… syukur kehadratMu Ya Allah. Kau panjangkan usia kami, kau murahkan rezeki kami dan kau menjemput kami menjadi tetamuMu Ya Rob. “Sungguh besar kurniaan yang Engkau berikan pada kami Ya Allahhh. Kami bersyukur. Berlin4ng airmata mengrjakan umrah kali ini.

“Sahabat-sahabat yang aku sayangi, Deqsha, Ery dan Fawzi yang telah aku anggap seperti adik sendiri. Muti yang telah menjadi sebahagiaan dalam hidup ini juga kak Intan yang ku anggap kakak sulung yang banyak memberi perhatian dan kasih sayang buatku,” katanya.

Erra yang kini sudah pulang ke Malaysia berkongsi perkara itu dengan memuat naik beberapa foto ketika menunaikan umrah di Instagram pada Ahad. Difahamkan, pelakon itu trbang ke tanah suci sebelum Arab Saudi mengg4ntung kemasukan jemaah untuk mengrjakan umrah dan melawat Masjid Nabawi, Madinah, untuk sementara waktu.

Pada Ogos tahun lalu, Erra berkongsi rasa gembira apabila berpeluang dijemput menunaikan rukun Islam kelima iaitu mengrjakan haji. Dalam pada itu, pengacara program Mingguan Wanita ini turut mengucapkan terima kasih kepada agensi umrah dan Ustaz Anaz yang memblmbing mereka di sana.

Erra bersama jemaah umrah. “Semuanya bersatu hati dan terpanggil untuk mengerjakan umrah bersama. Semuanya kerana ingin mendekati dan menanamkan kecintaan yang dalam padaMu. “Tak mampu kami lalui apa yang telah kami lakukan tanpa ada bimbingan dan sokongan yang padu daripada Ustaz Anaz yang lembut bicaranya, tinggi santunnya dan tenang serta damai orangnya,” ujarnya.

Sumber: MSTAR via komedi media

Be the first to comment on "Berlinang air mata bila dapat buat umrah lagi kali ini. Tak sangka rupanya ini yang terjadi pada Erra Fazira."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*