Acah acah baik je. Tak sangka padu jawapan Achey bila ada warganet yang kritik dia macam acah acah baik je

Pemerg1an Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan atau lebih mesra disapa sebagai Abam Bocey sememangnya mengejvtkan buat ramai. Apatah lagi buat dua rakan karibnya, Achey mahupun Fad dimana mereka sama-sama dikenali ramai sebagai kumpulan Bocey bahkan pada awal Januari lalu juga mereka telah mer4ngkul tempat ketiga dalam rancangan popular, Maharaja Lawak Mega 20.

Kumpulan Bocey ketika memperoleh kemenangan di tempat ketiga rancangan Maharaja Lawak Mega 2019. Namun begitu, siapa menyangka kumpulan berkenaan kini tinggal berdua. Kesedih4n Achey dan Fad turut dirasai peminat kumpulan mereka. Walau bagaimanapun, ada juga yang kur4ng senang sehingga mengkrit1k mereka yang dikatakan merat4p pemerg1an sahabatnya itu.

Timbulnya hal itu juga apabila ada warganet yang kur4ng senang apabila kedua-dua pelawak itu acap kali memuat naik posting mengenai Abam. Pun begitu, Achey dan Fad telah tampil menaf1kan dakw4an berkenaan. Terbaru, menerusi posting Achey dilaman Instagram kata-katanya melalui ruangan kapsyen membuatkan ramai tinggalkan pelbagai komen kepadanya.

Achey memberitahu orang akan menganggap ac4h-ac4h baik namun dia mengatakan pula sampai bila mahu menjadi ac4h-ac4h jah4t. “Orang akan anggap acah-acah baik… dah tuu sampai bila nak acah-acah jahat… “Mula-mula memang acah-acah lama-lama ikhlas lah.

Yang penting terus buat baik… doa yang baik-baik. Salah jumaat,” ujarnya yang turut menulis hashtag Kita Baik Ramai Sayang. Kapsyen berkenaan membuatkan warganet bersetuju dengannya. Ini antara komen ditinggalkan peminat dan pengikut dilaman Instagram Achey dimana rata-rata setuju bahawa niat seseorang itu lagi penting.

“Ya betul asal kan kita niat yang baik-baik je”

“Yang pasti kita ikhlas”

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Like Page Kami Juga.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

sumber : Achey via HCL

Be the first to comment on "Acah acah baik je. Tak sangka padu jawapan Achey bila ada warganet yang kritik dia macam acah acah baik je"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*