Tiup sesuatu ke muka pengantin lepas makeup sebagai penutup. Tak sangka kelakuan mua ini buat warganet garu kepala

Hari perkahwinan adalah hari paling istimewa buat pasangan raja sehari. Lebih-lebih lagi buat pengantin wanita yang dijangkakan untuk kelihatan lebih berseri pada hari persandingan, mereka tentunya ingin kelihatan luar biasa cantik pada hari bermakna itu.

Oleh itu biasanya pada hari perkahwinan pengantin akan meminta juruandam untuk menghias dan memberikan mereka solekan yang istimewa. Tambah seri di hari perkahwinan. Tambahan pula, dalam kebanyakkan budaya, pengantin perempuan akan melalui pelbagai upacara seperti mandi bunga dan sesi berinai untuk menambah seri di hari perkahwinan.

Upacara sembogo dalam budaya Jawa. Salah satu adat perkahwinan yang menarik adalah upacara sembogo dalam budaya Jawa yang merupakan sejenis doa atau m4ntra untuk memohon keselamatan buat pengantin perempuan. Dalam upacara tersebut, muka dan baju pengantin perempuan akan dit1upkan dengan as4p rok0k oleh dukvn m4nten.

Seperti yang dapat dilihat dalam satu video yang tul4r baru-baru ini, seorang juruandam men1up as4p rok0k pada muka seorang pengantin Indonesia. Aks1 itu membuat rata-rata warganet g4ru kepala sambil cuba meneka apakah tujuan ritu4l tersebut dilakukan dengan pelbagai komen lucu. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Twitter via hcl

Be the first to comment on "Tiup sesuatu ke muka pengantin lepas makeup sebagai penutup. Tak sangka kelakuan mua ini buat warganet garu kepala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*