Rupanya ini lah individu yang sebar kan no akaun balu Abam. Akhirnya dia tampil beri respon padu buat warganet terkedu.

” Tak terfikir pun nak tudvh keluarga tak membantu… salah ke peminat nak bantu juga? Dosa ke?,” Itu pengakuan aktivis politik iaitu Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid menerusi laman Instagram yang tampil menjelaskan situasi sebenar dan berkata isteri Abam tidak mengetahui mengenai sumbangan itu.

Menurutnya, perkongsian nombor akaun bank milik baIu arwh Abam iaitu Nor Hidayah adalah atas inisiatif rakan artis untuk memudahkan orang ramai menghulurkan sumbangan. ” Berani kerana benar! BaIu Abam tak pernah minta sedekah. Ini adalah atas inisiatif saya.

” Saya minta rakan-rakan repost nombor akaun baIu Abam termasuk pelakon Fizo Omar untuk membantu dia membesarkan si kecil (Hamzah). ” Salah ke peminat nak bantu juga? Dosa ke? Tak terfikir pun nak tudvh keluarga tak membantu..”

Bersama kapsyen tersebut, turut disertakan paparan skrin perbualannya dengan isteri kepada penyanyi Black iaitu Naquia Yasirah atau Cira di mesej peribadi Instagram. Dalam perbualan tersebut, Nurulhidayah atau lebih mesra disapa Kak Long meminta Cira mendapatkan nombor akaun bank baIu Abam.

Pada Jumaat lalu, adik Abam yang juga pelawak iaitu Ali Puteh meluahkan rasa kurang senang apabila Hidayah dikatakan memberikan nombor akaun peribadi dan menerima sumbangan orang ramai. Bantuan itu seolah-olah mereka sekeluarga tidak mengambil berat mengenai kebajikan baIu dan anak mereka Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia lapan bulan.

Sementara itu, Nurulhidayah berkata, dia ikhlas menghulurkan bantuan tersebut kerana pernah merasai keperitan kehilangan suami dan bergelar baIu. Dalam masa sama, dia turut berpesan kepada Hidayah supaya terus bangkit membina kehidupan tanpa mengharapkan sesiapa.

” Lillahitaala ini usaha saya sendiri. Saya tak kenal pun Dayah tapi saya simpati sebab saya pernah rasa jadi baIu. ” Pesan dekat Dayah… Move on! Jangan harap sesiapa, buktikan Dayah boleh bangkit! ” Siapa nak tolong, tolong saja dengan besar hati. Kita tak tahu nasib kita dan anak-anak macam mana nanti,” ujarnya

Nurul mengakui meminta rakan artis berkongsi maklumat akaun Nor Hidayah. Terdahulu, Ali Puteh turut bersedia untuk berjumpa dengan kakak iparnya Norhidayah bagi memohon maaf dan berbincang tentang kata-kata ksar beliau yang dimuatnaik di IG tempoh hari serta kemelut yang sedang berlaku sekarang.

Ali menjelaskan dia langsung tidak mempunyai niat untuk memboIot harta pninggalan abangnya, Abam Bocey kerana beliau tidak mempunyai hak. Namun beberapa perkara harus diselesaikan mengikut lunas-lunas Islam iaitu pembahagian harta secara faraid dan mahu memastikan semua individu yang berhak perlu difaraidkan termasuk ibu dan bapa kandung yang masih hidup.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : mstar

Be the first to comment on "Rupanya ini lah individu yang sebar kan no akaun balu Abam. Akhirnya dia tampil beri respon padu buat warganet terkedu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*