Tak sangka ini 9 bukti mengejutkan yg Ali buat isteri Abam macam tak wujud.Terkedu rupanya inilah kereta mewah yang mereka rebutkan

based on videos yang i tengok dalam utube mengenai Abam (masa hidup & dah pergi buat selamanya) 1. Abam anak mak sangat. sebab dunia Abam hanya dengan mak. kakak dah kawen, adik adik ada hal sendiri. mak Abam siap cakap yang mak seorang yang manja, masa suami (bapak tiri Abam hidup) bapak selalu tido tepuk2 tepuk mak.

then bila bapak pergi buat selamanya, abam yang take over. tapi tak sure la even sampai  abam kawen pon mak manja mcmtu. so kat sini boleh tau Abam terlalu sayangkan mak sangat. even mak Abam pon pernah mention pasal hal adek beradik kt Abam , tp Abam bekap cakap tak pela mak. so kat situ dah nampak peel adik beradik Abam yer

2. manjakan adik adik. even adik nak beli air pon, pow dengan Abam. 3. beli tanah dan buat rumah siap bina 4 bilik (saiz & perabot yang sama). Ali mention yang Abam cakap if 1 day dorang merempat, balik la ke rumah Abam yang Abam dah sediakan bilik untuk dorang.

4. based on IV reporters dengan Ali: a. Ali dok mention pasal peribadi Abam yang baik dengan mak, adik beradik dan orang luar. hal balu Abam tak sebut pon. if ada, pasal anak je. b. dalam IV dengan HMetro pon, Ali bukak stordan almari, tunjukkan barang barang Abam siap tengah plan nak let go ke macam mana barang Abam. tak ada langsung ayat nak refer to kakak ipar ke apa. as if balu Abam xde hak atas barang arwah.

c. sama jugak mcm kereta. Ali cakap nak bg kat anak arwah bila dah besar if dorang mampu tanggung kereta tu. dah jadik tukun kot kalo tggu sampai budak tu beso. lgpon kete bukan ada insurans ke, so kalo dah ta ada  bukan kira burn ke tak payah bayar. (i xpaham bab nie, mohon uols yang expert explain)

d. time kt Meletop pon Ali cakap rumah tu balu boleh duduk. tp if balu kawen lain jangan pisahkan anak Abam dengan dorang. waris kuat family dorang sebab keturunan lelaki pertama syed syarifah. 5. IV DTL, balu Abam mention die nak guna kereta, memula dorang tak bagi. then bila balu cakap nak bawak anak g kinik dorang bagi. tapi bila balu nak bawak balik umah family balu, dorang buang roadtax kereta. hp kakak die ambil. wallet tak tau siapa yang ambil. sbb kualiti video DTL nie hauk, pakai headphone pon xberapa clear.

conclusion nya :

kesian balu Abam, sebab i tgk dalam rancangan Jom Berbuka Abam mention wife die orang yang lurus dan tak banyak cakap. so masa 1st tahu Abam dah pergi buat selamanya i banyak bukak video Abam so i dah agak perkara ini (rebut harta) akan jadik.

sebab Abam sangat manjakan adik beradik. kategori adik beradik parasit di kalangan meleis nie mmg fofular sebab mmg ada di kalangan kita. so xheranla if adik beradik Abam hadap dengan reta Abam. nak pulak sekarang dorang kene jada mak, lg la dorang nak duit tu utk kegunaan mak dorang kan.

credit warganet luvly_snow8608

‘Budaknya jenis lurus. Tak wajar dia dilayan seperti itu” – Sepupu B4lu Abam Ger4m Dgn Ali Kata Kakak Ipar dia macam tu

Terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata buruk padahnya! Ketelanjuran kenyataan Ali Puteh tentang  kakak iparnya itu telah mengundang kem4rahan ramai pihak, sebagai ahli keluarga, sudah semestinya Akhi Fairuz tidak boleh terima kerana dia kenal sikap sepupunya itu.

Deleted? Damage is done bro! Katanya, Hidayah itu seorang yang lurus bendul, jadi kalau diperhatikan apabila ditanya sudah semestinya akan dijawab. Tapi d@kwaan Ali kata dia tamak harta sampai labelkan kakak ipar sendiri hati binaaatang itu telah sangat keterlaluan.

Akhi akui, tindakan Aliff Syukri itu agak melampau, tapi sikap cepat buat andaian Ali itu lagi keterlaluan. Kalau diam@ti betul-betul, Hidayah ini memang jenis ‘lurus’ sikit orangnya sebab Abam sendiri pernah mengaku dalam satu program ni pasal isterinya itu. Katanya dia suka usik isterinya sebab lurus sikit.

Ada masa terluang tengok lah ni, tiba-tiba rasa sebak.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Saya sebenarnya suka kacau dia sebab dia sebenarnya lurus” – Abam

Sumber penakita

Be the first to comment on "Tak sangka ini 9 bukti mengejutkan yg Ali buat isteri Abam macam tak wujud.Terkedu rupanya inilah kereta mewah yang mereka rebutkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*