Jumpa Emma di majlis ulang tahun Uqasha. Rupanya ini ciri ciri yang ada dekat Emma Maembong sampai juruterbang pun boleh terpikat.

KECANTIKAN semulajadi dan kebaikan hati menjadi pendorong juruterbang, Muhammad Shazli Azhar memilih pelakon Emma Maembong menjadi isterinya. Menurut Shazli, 32, Emma seorang wanita yang mengutamakan keluarga dan bijak memilih kawan.

“Emma mempunyai hati yang baik dan tahu apa yang diinginkan dalam hidupnya. “Dia juga mengutamakan keluarga serta sangat tegas dalam soal membuat keputusan. “Saya melihat dia juga jenis yang ada ramai kawan… namun memilih yang betul-betul boleh rapat dengannya,” katanya.

Emma mula mengenali Shazli pada tahun 2017.

Sebelum itu, Emma dan Shazli selamat bernikah di sebuah majlis tertutup di Bukit Damansara, Kuala Lumpur pada pagi Khamis. Sementara itu, Emma pula berkata dia mula mengenali Shazli ketika menghadiri sambutan ulang tahun Uqasha Senrose pada tahun 2017.

“Sehari selepas itu dia sebenarnya ada menghantar mesej di Instagram tapi tidak disedari saya. Hanya pada tahun 2018, baru mesej yang dihantarnya itu saya nampak. Ketika itu kami hanya berbalas mesej biasa termasuk bercakap soal kucing. Perbualan itu berakhir begitu saja.

“Dipendekkan cerita pada 15 Julai tahun lalu, kami berhubungan semula di Instagram. Kali ini proses itu lebih jelas dan masing-masing bertukar nombor telefon. “Seminggu selepas itu, dia mahu jadikan saya sebagai kekasihnya.  Seminggu seterusnya pula, dia bersungguh-sungguh mahu menjadikan saya sebagai isterinya,” ujarnya.

Dalam pada itu, pelakon filem Kimchi Untuk Awak ini terbuka hati menerima Shazli sebagai suami kerana sikap lelaki itu yang mementingkan keluarga dan agama. “Dia tak mahu membuang masa dalam hubungan ini dan saya pun inginkan hal sama. Dia juga lelaki yang mementingkan keluarga dan agama selain matang.

“Selepas dua bulan mengenali diri masing-masing, kami sepakat menghalalkan hubungan ini. Pada 11 Oktober lalu, keluarganya datang merisik di rumah keluarga saya. Semuanya tersusun cantik,” katanya. Pasangan ini dijangka akan mengadakan majlis resepsi di Putrajaya pada 6 Mac depan.

Be the first to comment on "Jumpa Emma di majlis ulang tahun Uqasha. Rupanya ini ciri ciri yang ada dekat Emma Maembong sampai juruterbang pun boleh terpikat."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*