Akhirnya terjawab tekai teki warganet tentang Emma Maembong kahwin. Kini Emma sah jadi isteri orang.

Pemilik nama penuh Fatimah Rohani binti Ismail. Dikenali sebagai Emma Maembong. Nama panggilannya Timah dan Emma. Lahir pada 27 Mac 1992 di Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia. Kini berusia 27 tahun (2019).  Kediamannya terletak di Kuala Lumpur.

Anak kepada pasangan Ismail Embong (bapa) dan Yatimah Zainab (ibu). Bapanya berbangsa Melayu, manakala ibunya berketurunan Scotland. Bagaimanapun pasangan ini sudahpun berpisah. Emma kini berada di bawah jagaan bapanya. Anak kesembilan daripada sebelas beradik. Adiknya, Chacha Maembong dan kakaknya, Yaya Maembong juga bekerja sebagai pelakon. Antara adik-beradiknya yang lain ialah Shikin Maembong (kakak), Beby Maembong (kakak), Coddy Maembong (kakak), Effa Maembong (adik), Ahmad Maembong (abang), Bakri Maembong (abang) dan Bakti Maembong (abang).

PELAKON Emma Maembong selamat menjadi isteri kepada lelaki pilihannya, Muhd Shazli Azhar dengan sekali lafaz pada kira-kira pvkul11.55 pagi, Khamis. Emma atau nama sebenar Fatimah Rohani Ismail, 27, menerima mas kahwin sebanyak RM2,000 dan senaskhah Al-Quran.

Pasangan ini mengadakan majlis pernikahan secara tertutup yang hanya dihadiri oleh keluarga dan teman rapat. Emma dan pasangan segak mengenakan busana serba putih rekaan pereka fesyen, Ezuwan Ismail. Terdahulu Emma dilihat memasuki dewan pernikahan dengan diiringi bapanya, Ismail Embong. Turut hadir pada majlis istimewa itu ialah beberapa rakan artis seperti Mawar Rashid, Aprena Manrose.

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Akhirnya terjawab tekai teki warganet tentang Emma Maembong kahwin. Kini Emma sah jadi isteri orang."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*