Bersyukur bakal lahir bayi perempuan. Tak sangka ini luahan Fasha Sandha buat warganet terkedu.

Pelakon Fasha Sandha berkongsi berita gembira dengan para peminatnya di instagram. Kandungannya kini sudah 15 minggu, bermakna dalam trimester kedua. Lebih membahagiakan, dirinya bakal melahirkan bayi perempuan. Fasha juga berkongsi video suprise mengumumkan jantina anaknya itu kepada suami dan anak-anaknya. Melompat gembira mereka bila dapat tahu akan terima seorang lagi ‘girl’ dalam keluarga kecil mereka.

Kongsi Fasha, It’s a GIRL . Syukur Alhamdulillah #baby2020. Sejujurnya, ambil masa banyak hari juga memikirkan samada nak post atau tak video ni , akhirnya saya memilih untuk berkongsi pengalaman keh4milan saya kali ini, dengan harapan agar dapat membantu pasangan lain yang putus asa untuk mendapatkan zuriat.

Saya dan suami diuji sebelum ni kerana pernah 2 kali kerana kegugvran diawal keh4milan. Syukur Alhamdulillah tak lama lepas tu, Allah gantikan dengan kandungan yang sihat. Saya bertuah kerana mendapat nasihat daripada sahabat saya DS Vie Shanti untuk berjumpa dengan Dato Doktor Rafi.

Saya juga pernah hampir berputvs asa juga, tapi semangat yang diberikan oleh Vie dan suami, memberikan saya kekuatan untuk berjumpa doktor. Keh4milan di usia 35 bukanlah sesuatu yang mudah. Paling teruk al4han nya, lemah, melepet, kena cucvk setiap minggu, makan Duph4ston (ub4t kuat rahim) 3 kali sehari, sampai ada hari kena mar4h dengan suami dan Doktor sebab mengelat nak makan ub4t.

Ada juga pernah men4ngis teruk sebab kena mar4h combo. Suami m4rah, doktor pun mar4h. Alhamdulillah semua tu tak lama, lepas habis je trimester pertama dah tak perlu cucuk dan makan ub4t lagi. Fuh! lega. Alhamdulillah kini di Trimester ke 2 (15minggu) , kandungan membesar dengan sihat. Syukur Alhamdulillah . Syukur tak terhingga..Sehingga hari ni, di atas pengalaman kegugvran yang lalu, saya hanya tawakal dan redha, semoga kandungan ini sihat sehingga melahirkan nanti Insyaallah.

Video ni kenangan hanya kami ber4, di atas bantuan deco saat akhir oleh kak @ainacopartynsuch dan Video daripada @reymokhtar Hari tu Lepas dapat result Nipt mengesahkan baby sihat dan mengesahkan jantina baby, saya terus buat suprise pada mereka ber3 ni.

Allahuakbar melompat kegembiraan suami, Rayfal dan Jemyma kerana bakal menerima seorang lagi ‘girl’ dalam Keluarga kami. Anak ibu, Cahaya ibu, semoga membesar dengan sihat sayang. My 2020 baby, Syukur,. Terima kasih Suami tercinta, @vieshantiekhan , Team Hosp Umra. Terima Kasih ALLAH. Ini adalah #instaikhlas khas daripada saya untuk membantu ibu-ibu lain. Cari masa untuk berjumpa dengan Dato Dr Rafi atau Datin Dr Ummul. Insyaallah berkat doa dan usaha, akan berhasil. Amin YRA.

Kredit Lagu : Hari ini by Dayang &Hael #iburayfalraysha. Perkahwinan pertama Fasha dikuniakan dua cahaya mata, Putra Rayfal Ramli, 7 dan Putri Raysha Jemyma, 5 tahun. Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Mingguan Wanita

Be the first to comment on "Bersyukur bakal lahir bayi perempuan. Tak sangka ini luahan Fasha Sandha buat warganet terkedu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*