Tya Ariffin berkongsi perasaan apabila buat pertama kalinya menjejak kaki ke Tanah Suci. Bakal bertudung tidak lama lagi.

Pelakon dan menantu kepada Datuk Seri Siti Nurhaliza, Tya Ariffin sebak apabila pertama kali berpeluang menunaikan umrah di Tanah Suci Makkah. Isteri kepada Asyraf Khalid itu juga terpaksa berpisah dengan anak-anaknya, Arif dan Azzahra, pertama kali dalam tempoh yang lama untuk mengerjakan umrah.

“This is my first time, semoga Allah permudahkan Amin. “Pertama kali juga tinggalkan anak-anak dalam waktu yang lama. Sekarang dah rindu dah. “Baik kita ambil kesempatan untuk “me time” dating pada Allah dan suami. “Mohon maaf kepada semua atas salah silap Tya, insya-Allah semua dijemput dirumah-Nya,” tulis Tya.

Dalam pada itu, Tya turut berkongsi sepotong video memaparkan proses penghijrahannya bertudung. Dalam video terbabit, Tya menyifatkan hijab telah melengkapi dirinya sebagai seorang wanita muslim. “Allah dah baik dengan saya, Allah dah bagi semua.  “Kalau tengok cermin apa lagi saya nak? Saya tak jadi muslimah sempurna, tak jadi hamba yang Allah mahu,” katanya.

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Tya Ariffin berkongsi perasaan apabila buat pertama kalinya menjejak kaki ke Tanah Suci. Bakal bertudung tidak lama lagi."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*