Ini respon mengejut dari kawan Filipina apabila mengetahui Mark Adam memeluk Islam.

Penyanyi Mark Adam mengakui pernah dipersoal dan dihasut oleh individu tertentu untuk keluar dari agama Islam. Kata Mark atau nama Islamnya, Fikri Mark Adam, 40, kenalannya di kampungnya di Filipina sering bertanyakan sebab dia memeluk Islam hampir 17 tahun lalu. “Apabila sudah masuk Islam pernah juga saya dihasut keluar Islam, antaranya kawan-kawan saya di kampung.

“Mereka keliru, agama apakah ini, kenapa masuk? Baliklah…,” cerita Mark yang asalnya beragama Kristian. Mark juga mengakui pernah mengajak individu lain untuk memeluk agama Islam terutama ibunya, Florenda Macaraig Echivarre. “Kawan-kawan, keluarga misalnya emak saya, pernah juga saya ajak untuk masuk Islam. “Tetapi mak saya contohnya akan ada banyak pertanyaan, jadi saya tunggu terlebih dahulu,” kongsinya.

Pendedahan itu dikongsikan Mark dalam sesi soal jawab Pernah atau Tak Pernah yang dikongsikan di Instagram Salam Muslim. Dalam perkembangan sama, Mark muncul bersama pengarah Michael Ang dalam rancangan Mike & Mark Diari Mualaf. Rancangan itu disiarkan setiap hari Khamis pvkul9 malam di saluran Naura 125.

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Ini respon mengejut dari kawan Filipina apabila mengetahui Mark Adam memeluk Islam."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*