Tak sangka akhirnya Ustaz ini bongkarkan dia nampak sesuatu di muka Abam masa mandikannya. terkejut dekat Abam dia dapat tgok semua ni

Pem3rgian pelawak terkenal, Abam Bocey ke rahmatullah pada hari Ahad yang lalu pastinya  dirasai oleh insan- insan terdekat dengan beliau. Abam Bocey pergi buat selamanya berikutan dem4m p4nas dan s4kit kepala berturut-turut dua hari sebelum pem3rgiannya. Pemergian yang mengeejutkan itu turut dirasai oleh kenalan artis terdekat.

Sewaktu abam Bochey diuruskan, ramai yang terpegun melihat sosok manusia yang datang berpusu-pusu untuk melawat dirinya, justeru kehilangannya membuatkan ramai yang tertanya-tanya apakah amalan yang dilakukan oleh Abam Bochey sehingga pem3rgiannya tindakan k3san yang mendalam buat insan-insan terdekat dan kenalan artis.

Satu persatu cerita kebaikan Abam tersebar. Kebaikan yang disembunyi disaat hidupnya hanya diketahui setelah pemergiannya. Bermula dari seorang wanita dan anak yang hadir untuk menziarahi tempat persemadiannya kerana terhutang budi Abam yang membantu membiayai persekolahan anaknya sehingga lah kisah-kisah bantuan & derma yang di hulurkan kepada pelbagai pihak.

Sungguh hebat pengajaran atau ibrah yang ditinggalkan Abam kepada kita. Kini seorang ustaz yang menguruskan Abam, Ustaz Rafie Zainal pula membuka cerita bagaimana beliau sendiri melihat Abam tersenyum berseri setelah di wudukkan. Beliau juga menjadi saksi sebelum Abam di mandikan terdapat peluh keringat di dahi beliau yang juga menjadi tanda pemergian yang husnul khatimah.

“orang yang beriman itu pergi buat selamanya dalam keadaan dahinya berpeluh” “Pemergiannya Yang Di Cemburui” “Allahuakbar.. Inilah tanda Husnul Khotimah yang disaksikan saya saat menguruskan pemergian Syed Umar Mukhtar @Abam Bocey Official! ..Suntingan video dari Mufid Makrifat

Jadikan teladan…

Begitulah hebatnya kuasa sedekah yang disembunyi kan oleh Abam sehingga beliau di angkat mulia di saat pemergiannya. Kasih sayang yang diberikan kepada ibunya, anak malah pada isterinya banyak memberi pengajaran kepada kita semua. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

sumber : Tube Viral

Be the first to comment on "Tak sangka akhirnya Ustaz ini bongkarkan dia nampak sesuatu di muka Abam masa mandikannya. terkejut dekat Abam dia dapat tgok semua ni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*