Semua msih meratapi kehilangan Abam tapi tak sangka pula Achey dedahkan individu yg ambil kesempatan atas permergian Abam

Pada Isnin, pemergian Abam yang dianggap seperti adik beradi sendiri sendiri memberi impak besar dalam hidup ahli kumpulan Bocey iaitu Achey dan Fad. Dalam keadaan yang hiba dan sedih ini, ada pihak yang ambil kesempatan diatas pemergian Abam. Achey telah kongsikan pihak yang tidak sensitif ini, namun dia tidak akan cari pihak terbabit tetapi fikirkan positif dan baik-baik sahaja.Berikut merupakan perkongsiannya.

Achey: Aku tak akan cari kau… cuma kesempatan yang di ambil jadikan iktibar… sebab abam cakap #kitabaikramaisayang … #sikasih. Cara marketing pihak ini dikatakan agak keterlaluan dan tidak peka keatas kesediahan orang lain walaupun niatnya mungkin untuk bantu orang supaya sedar betapa pentingnya insuran itu.

Sebelum itu, Abam atau nama sebenar Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, pergi buat selamanya di kediamannya di Gombak selepas dua hari mengalami demam panas. Beliau telah tinggalkan seorang isteri, Nor Hidayah dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia lima bulan.

Semalam, industri seni tanah air telah dikejutkan dengan pemergian pelawak terkenal iaitu Abam Bocey. Sifat Abam yang dikenali sebagai seorang yang sangat mesra dan kelakar membuatkan dirinya disukai ramai. Pemergiannya secara mengejut sememangnya sukar untuk diterima oleh ahli keluarga dan rakan-rakan dalam industri hiburan.

Rakyat Malaysia dan juga para peminat kumpulan Bocey turut bersedih atas kehilangan satu lagi permata berharga di Malaysia. Menurut PU Rahmat, Abam maafkan semua orang yang kutuk dia gemuk. Dia tidak ambil hati sangat walaupun dia mesti terasa pada awalnya.

Ingat lagi semasa orang kutuk dia mempunyai  yang kecil kononnya dia gemuk. Tapi dia tak marah. Cuma dia marah bila orang kutuk anak dia. Dia cakap kalau kutuk saya tak apa tapi jangan kutuk anak dia. Dia juga melawan body shaming dengan bergaya. Masa dia sebut gemuk is Ohsem. Ramai orang pertikai.

Gemuk tak ohsem. Gemuk berpenyakit. Tapi korang tak faham. Bukan maksud dia untuk kekal gemuk. Tapi dia nak orang gemuk ada confidence diri. Selalu sangat orang gemuk dikritik dan dih1na. Kemudian sebelum dia pergi buat selamanya, dia usahakan juga kuruskan diri sampai hilang berkali-kilo.

Sebab apa? Dia pesan juga pada kawan-kawan gemuk agar usaha kuruskan badan. Yang pernah kutuk Abam, eloklah korang minta maaf pada keluarga Al Marhum. Elok lah kau bertaubat. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Monyet hijau

Be the first to comment on "Semua msih meratapi kehilangan Abam tapi tak sangka pula Achey dedahkan individu yg ambil kesempatan atas permergian Abam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*