Dah 14 tahun masih setia tolong isteri buat fisioterapi buat warganet tersentuh. Tak sangka sampai macam ni dia sanggup berkorban untuk isteri.

Edika Yusof yang setia menjaga isterinya berbelas tahun. Pasangan ini diduga dengan ujian yang berat apabila isteri beliau lumph dan perlu bergerak menggunakan kerusi roda setiap masa. Pengorbanan Edika Yusof ini dalam menjaga dan menguruskan isterinya menjadi inspirasi buat semua.

Ditatang bagai bayi ketika terlantar s4kit

Sementara itu, Nor Hidayah sebelum ini turut berkongsi ketika terlantar beliau ditatang bagai seorang bayi oleh suaminya. Sekitar dua hari lalu pelakon itu telah memuat naik satu posting isterinya sedang menjalani fisioterapi di laman sosial Instagram (IG). Edika turut membuat kapsyen di ruangan posting tersebut memberitahu isterinya sudah 14 tahun tidak berdiri.

Lmph sejak 14 tahun lalu selepas melahirkan anak kedua

Nor Hidayah dikatakan menghidap mningitis sehingga tidak boleh berjalan ini sejak 14 tahun lalu selepas melahirkan anak kedua mereka. Menerusi rakaman video tersebut Nor Hidayah kelihatan ceria dan positif menjalani latihan fisio yang dipanggil ‘Tilt Table’. Kisah Edika Yusof ini telah mendapat perhatian ramai apabila rata-rata warganet meluahkan rasa sebak melihat perjuangan Nor Hidayah.

Rata-rata sebak dengan peng0rbanan pelakon itu

Warganet juga memuji pelakon itu apabila setia dan sentiasa berada di sisi isterinya dalam apa jua keadaan. Di samping itu, mereka turut mendoakan agar Edika terus memberi semangat kepada isterinya supaya dapat menjalani kehidupan normal seperti orang lain selepas ini.

Sementara itu, Edika turut membalas komen yang ditinggalkan pengikut pada posting tersebut dan mengucapkan terima kasih kepada yang telah mendoakan dan memberi kata-kata positif. “Rehab Day. 14 tahun tak berdiri , berdiri guna tilt table. Dapat merasa 30min berdiri. Alhamdulillah. Kita tidak pernah putus semangat. Berserah tapi jangan menyerah”

Be the first to comment on "Dah 14 tahun masih setia tolong isteri buat fisioterapi buat warganet tersentuh. Tak sangka sampai macam ni dia sanggup berkorban untuk isteri."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*