Tak sangka Jasmin Hamid dedahkan orang yg paling kaya di dunia. Warganet terkejut dia muatnaik foto sebegini

Senarai individu terkaya dunia 2019 perkongsian Jasmin Hamid di laman Instagramnya cukup mengejutkan. Individu pertama paling kaya di dunia merupakan orang Islam, jauh tinggalkan jutawan yang lain seperti Bill Gates, Mark Zuckerberg dan Warren Buffet.

Dan lebih mengejutkan, dengan hanya menunaikan solat sunat dua rakaat Qobliyah Subuh, kita merupakan individu terkaya dunia. “Semoga kita jadi orang yang paling KAYA di sisi Allah.. #allahmahapemurah #allahuakbar #allahmahabaik,” kongsinya. Sekadar makluman, solat sunat Qobliyah Subuh merupakan solat dua rakaat yang dikerjakan sebelum solat Subuh.

Menurut hadis, muslim yang melaksanakan solat sunat ini akan mendapat ganjaran pahala yang sangat besar dan lebih baik daripada dunia dan isinya. Menurut hadis riwayat Bukhari dan Muslim, Nabi Muhammad Rasulullah saw hampir tidak pernah tinggalkan salat sunnah qobliyah Subuh.Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Foto : Instagram Jasmin Hamid Sumber : MH

Be the first to comment on "Tak sangka Jasmin Hamid dedahkan orang yg paling kaya di dunia. Warganet terkejut dia muatnaik foto sebegini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*