“Rasa Tak Logik, Masa Tawaf Pun Saya Dukung Maryam” – Bekas Isteri Fizo Omar, Mawar Karim

 

Bekas isteri kepada pelakon Fizo Omar, Mawar Karim meluahkan rasa syukur selepas selesai menunaikan ibadah umrah bersama anak tunggalnya, Wan Maryam minggu lalu.

Berkongsi serba sedikit cabaran membawa anak kecil untuk beribadah, kata Mawar dia dipermudahkan dengan bantuan orang sekeliling termasuk mutawifnya.

“Alhamdulillah Januari 2020 Allah panggil saya kali ini dengan membawa apa yang niat saya selama ini bersama anakanda Maryam. 

“Rasa bersyukur sangat memang dah lama saat yang ditunggu-tunggu. Reward hadiah birthday Maryam juga hadiah untuk saya sendiri.

“Allah mudahkan urusan saya dengan Maryam sepanjang di sana. Maryam sangat good girl. 

“Kalau difikir balik memang macam tak logik datang berdua, masa tawaf saya dukung Maryam, sebab Maryam time tu pula tak nak duduk baby carrier.

“Tapi saya dan Maryam dijaga baik dengan mutawwif dan ada keluarga baru. Saya pasti niat kita betul Allah mudahkan segala urusan,” kongsi Mawar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salam semua just nak share my experience my journey with Maryam. Sapa masih ingat lagi gambar baby nama Muhammad ni time ni 15 January 2015. Time tu buat umrah berdoa one day kalau dapat baby 👶🏻 hopefully mata ikut cheq 😅. Time tu jgk sy janji berniat one day kalau ada anak nanti nak bawa sini Insyaallah. . Lepas tu 16 January 2016 Prof Hamid buat pemedahan buang cyst, endo dan macam2 sewaktu dengan nya 😬. Hanya Allah saja yg tahu sakit nya buat pemedahan tu rasa lebih sakit time nak bersalin 😭😭. Insyaallah kita korban sesuatu utk dapat kan sesuatu yg sangat berharga dlm hidup. April 2016 ada buat umrah sekali lg sy berjanji lepas operation ni harap rezeki sy sampai nanti. . Alhamdulillah April 2017 rezeki sy dh sampai di sah kan pregnant 🤰 macam tak percaya jgk time tu. Maryam di lahir kan pada 29 December 2017. Tahun pertama kami celebrate birthday Maryam tempat lain. Rasa rezeki sy dan Maryam dah sampai tahun ni. . Alhamdulillah January 2020 Allah panggil sy kali ini dengan membawa apa yg niat sy selama ini bersama anaknda Maryam 🕋 . Rasa bersyukur sangat memang dh lama saat yg ditunggu2. Reward hadiah birthday Maryam jgk hadiah utk sy sendiri. Alhamdulillah Allah mudahkan urusan sy dengan Maryam sepanjang di sana. Maryam sangat good girl. Kalau di fikir balik memang macam tak logik dtg berdua, masa tawaf sy dukung Maryam, sebab Maryam time tu pulak tak nak duduk baby carrier 😅 tapi sy dan Maryam di jaga baik dengan mutawif n ada family baru, special thanks 🙏 to Auntie Ann,Auntie Jett n anak2 Kak Erma yg tengok kan sy dan Maryam. Sy pasti niat kita betul Allah mudahkan segala urusan Insyaallah. . Kepada ibu2 semua jangan risau kalau nak bawa anak2 kecil, apa yg membuat kan sy semangat, selalu tengok perempuan Arab semua bawa anak2 kecil, sambil solat letak anak dekat tepi saja. kekuatan mereka sy pelajari. Yg pasti stroller sangat penting ya 😉. Cuma bersedia dari fizikal & mental Insyaallah Allah mudahkan segala urusan

A post shared by Mawar Karim (@mawar_karim) on

Semangat untuk menunaikan umrah bersama Maryam juga dikutip Mawar apabila melihat ketabahan wanita Arab yang datang bersama anak-anak kecil masing-masing.

“Kepada ibu-ibu semua jangan risau kalau nak bawa anak-anak kecil, apa yang membuatkan saya semangat, selalu tengok perempuan Arab semua bawa anak-anak kecil, sambil solat letak anak dekat tepi saja. Kekuatan mereka saya pelajari.

“Yang pasti stroller sangat penting ya, cuma bersedia dari fizikal dan mental Insya-Allah Allah mudahkan segala urusan,” tambahnya.

Dalam entri sama, Mawar mengimbas kembali kenangan menunaikan umrah dari tahun 2015 ketika masih belum dikurniakan cahaya mata.

Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada November 2013 telah bercer4i talak satu pada 10 Julai 2019. 

Pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata, Wan Maryam, yang kini berusia tiga tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "“Rasa Tak Logik, Masa Tawaf Pun Saya Dukung Maryam” – Bekas Isteri Fizo Omar, Mawar Karim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*