Meng4muk bila dih4lang masuk, pelancong China ini cuba panjat dinding airport Senai, Johor

 

Ekoran daripada penularan wabak Coronavirus yang semakin membimbangkan, semua laluan pintu masuk negara diperketatkan dengan pemeriksaan kesihatan yang rapi oleh pihak berwajib, khasnya kepada pelancong dari negara Ch1na.

Menerusi video yang tular dilaman Twitter, seorang pelancong lelaki dipercayai warganegara Ch1na telah dihalang untuk masuk ke pintu airport sebelum dilakukan pemeriksaan rapi.

Lelaki yang b3rang dengan tindakan sedemikian dilihat mengetuk dinding gelas kaca dan cuba untuk memanjat dinding terbabit bagi menarik perhatian pihak berkuasa.

VIDEO:

Setakat artikel ini ditulis, sudah 4 kes dilaporkan positif Coronavirus di Malaysia dan kesemua m4ngsa adalah berasal dari Ch1na.

TERDAHULU..

“Takde hati perut..” Pasangan dari ch1na ini tinggalkan anak mereka di lapangan terbang selepas disy4ki ada cor0navirus

Kalau difikir secara logiknya, mana-mana ibu bapa pun kalau anak mereka s4kit, mereka pastinya akan susah hati dan kalau boleh nak jaga anak serta tak sampai hati nak tinggalkan mereka walaupun sekejap.

Macam manapun, ibu bapa dari Ch1na ni p3lik sikit perangainya. Menurut portal 9GAG bersumberkan Weibo, ketika Cor0navirus sedang hebat tular di negara tersebut, dua kanak-kanak ni dit4han di Nanjing Lukou International Airport kerana sedang d3mam. 

Staf tak bagi anak-anak naik kapal terbang, tapi ibu bapa

Dua kanak-kanak tu katanya ada menunjukkan simptom-simptom Coronavirus atau virus Wuhan sehingga menyebabkan staf airport menghalang mereka sekeluarga dari menaiki kapal terbang.

Disebabkan situasi itu, ibu bapa budak-budak ni kemudian bertelagah dengan staf nak naik juga pesawat dan beri alasan yang kedua-dua anaknya tak demand pun nak naik kapal terbang. 

Jadi, nak tak nak ibu bapa tu kenalah tinggalkan anak mereka yang sedang s@kit di airport dan naik kapal terbang tanpa rasa bersalah. Sama ada polis mahupun staf airport, tak ada sesiapa pun boleh halang ibu bapa tersebut.

Menurut 9GAG, budak-budak tu kini dijaga oleh staf airport.

Disebabkan situasi tersebut, ibu bapa ‘tak masuk akal’ ni dah menyebabkan pesawat delay selama 3 jam kerana pihak berkuasa block pintu masuk ke pesawat.

“MADE IN Ch1na punya parents” 

Rata-rata netizen bash habis-habisanlah parents yang berperangai demikian kerana tergamak tinggalkan anak mereka macam tu je. Kalau betul-betul sayang anak, tak sanggup kita tinggal anak kita yang s4kit kat airport kan?

M4lang betul anak-anak dapat ibu bapa macam ni… 

 

Sumber: era.je | lobak merah / vanilla.kini.blog

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Meng4muk bila dih4lang masuk, pelancong China ini cuba panjat dinding airport Senai, Johor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*