[VIDEO] Pengasuh L@lai, Kanak-Kanak ‘Terlepas’ Kesejukan Berjalan Dalam Hujan Bawa Botol Susu

Ini bukan kali pertama k3s yang melibatkan pengasuh dan anak jagaan. Ada melibatkan k3s pend3raan kanak-kanak di pusat jagaan tersebut. Terbaru, seorang kanak-kanak perempuan dikhabar terlepas dari rumah pengasuh dalam keadaan hujan. Lebih menyedihkan lagi, kanak-kanak itu kesejukan sambil menyebut nama ibu berkali-kali.

Budak terlepas dari pengasuh

Video yang dimuatnaik Harith Rahim berdurasi 21 saat itu menyaksikan dia menemui seorang kanak-kanak perempuan dipercayai terlepas dari rumah pengasuh. Kanak-kanak perempuan itu berjalan di dalam keadaan hujan sambil memegang botol susu dalam keadaan menggigil kesejukan.

Amanak orang boleh pula kau leka

Sementara itu, pengguna Facebook ini turut berpesan kepada pengasuh dan ibu bapa supaya lebih berhati-hati tentang penjagaan anak. Kanak-kanak perempuan itu juga dijumpai dalam keadaan sejuk sambil menyebut nama ibu. Menurut maklumat dari pengguna Facebook ini lagi, kediaman rumah keluarga kanak-kanak ini tidak jauh dari lokasi yang ditemui.

Rupanya anak pengasuh

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OHBULAN

Be the first to comment on "[VIDEO] Pengasuh L@lai, Kanak-Kanak ‘Terlepas’ Kesejukan Berjalan Dalam Hujan Bawa Botol Susu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*