Dikatakan ‘iras’ Datuk Aliff Syukri, ini kritikan penjaga gol pasukan Penang FA

Sejak kebelakangan ini, seorang penjaga gol pasukan Penang FA yang dikenali sebagai Samuel Jacob Somerville mencuri tumpuan ramai setelah wajahnya muncul di laman Instagram FA Penang Official.

Ini kerana juga, dimedia sosial penjaga gol ini tular akibat wajahnya yang dikatakan memiliki iras wajah seorang usahawan terkenal, Datuk Aliff Syukri.

Bahkan, netizen juga mengakui wajah Datuk Aliff Syukri dan penjaga gol itu memiliki iras. Bagaimanapun ini pula respon Samuel Jacob Somerville dilaman Twitter.

Menurut sumber, penjaga gol ini berusia 26 tahun dan sudah berkhidmat selama empat tahun buat pasukan simpanan Johor Darul Takzim (JDT) dan ingin mencabar diri jauh daripada keluarga JDT lalu kemudiannya mengambil keputusan untuk sertai pasukan Penang FA.

Namun begitu, tidak disangka penjaga gol kacukan England-Malaysia ini dikatakan iras Datuk Aliff Syukri setelah wajahnya tular. Perkongsian daripada individu dikenali sebagai Hisyam Aziz itu juga meraih ribuan retweet.

Bagaimanapun, menurut penjaga gol ini perkara itu bukanlah pertama kali dan menerusi tweet dia sendiri minta agar dirinya ditagged.

“I get this a lot”

Menerusi ruangan komen, responnya itu membuatkan netizen akui Datuk Aliff Syukri dan penjaga gol ini ada iras.

“Omggg sama”

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: HCL

Be the first to comment on "Dikatakan ‘iras’ Datuk Aliff Syukri, ini kritikan penjaga gol pasukan Penang FA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*