Pemain bola sepak belia Perak m4ut kem4langan

PENY3RANG pasukan bola sepak Belia Perak the Bos Gaurus m@ut dalam kem@langan di Jalan Chemor-Klebang berdekatan Pejabat Sub Renjer Hutan Chemor di Ipoh, semalam.

Kem@langan berlaku apabila Muhammad Izzat Shah Ibrahim, 18, yang menunggang motosikal Yamaha LC 135 t3rbabas sebelum dir3mpuh sebuah kenderaan di lokasi terbabit.

Muhammad Izzat disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian, manakala pemandu kenderaan menghilangkan diri sejurus selepas kem@langan berlaku.

Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh dalam satu kenyataan berkata, m@yat m@ngsa ditemui terbaring di atas jalan raya pada 11.55 malam dipercayai terc@mpak sejauh kira-kira 40 meter dari lokasi motosikalnya ditemui.

Katanya, hasil siasatan mendapati m@ngsa dalam perjalanan dari arah Chemor menghala Klebang dipercayai t3rbabas sendiri sebelum dilanggar kenderaan lain yang masih belum dikenal pasti kira-kira 11 malam.

“Akibat perlanggaran itu, m@ngsa terc@mpak di atas jalan dan m@ut serta-merta di tempat kejadian sebelum dihantar ke h0spital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh untuk dib3dah s1asat.

“Susulan itu saksi atau orang ramai yang mempunyai maklumat kejadian diminta tampil untuk membantu siasatan dan kes dis1asat mengikut seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu menerusi hantaran di Facebook merakamkan ucapan takziah atas pem3rgian m@ngsa.

“Dengan penuh h1ba, dimaklumkan Pasukan Bola Sepak Belia kita kehilangan bakat peny3rang berharga akibat kem@langan jalan raya di Chemor, semalam.

“Jen@zah akan dibawa pulang ke Kampung Bendang Kering, Kuala Kangsar untuk p3ngebumian,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: METRO

Be the first to comment on "Pemain bola sepak belia Perak m4ut kem4langan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*