[VIDEO] IVF Pertama Kegvguran, IVF Kali Kedua Dapat Kembar 3!

Setiap pasangan yang sudah berkahwin, pasti menginginkan zuriat sebagai penyeri alam rumah tangga. Namun, tidak semua pasangan bernasib baik dan mampu merasai pengalaman indah itu. Usaha dan tawakal merupakan jalan terbaik untuk mencapai impian yang diinginkan.

Seperti yang dikongsikan Dr Thokha Muhammad di laman Instagram, seorang wanita berjaya hamil semula setelah kegvguran tiga bulan yang lalu. Lebih menggembirakan, wanita itu hamil kembar tiga. Tahniah!

Gugur ketika usia kandungan 6 minggu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

They lost a baby at 6 weeks gestation after the first IVF attempt. A second attempt 3 months later with the remaining frozen embryos blessed them with triplets.

A post shared by Dr. Thokha Muhammad (@drthokha) on

Menerusi video berdurasi 2:55 saat, Dr Thokha memberitahu bahawa wanita tersebut telah melakukan rawatan IVF (In vitro fertilisation) sebanyak dua kali. Untuk kali pertama, wanita tersebut berjaya hamil dan kandungan itu hanya mampu bertahan selama 6 minggu sahaja.

Namun, siapa sangka ketentuan tuhan, rawatan kedua berjaya juga dan hasilnya ialah kembar tiga. Semasa melakukan proses imbasan kandungan, doktor turut memberitahu bahawa denyutan j@ntung ketiga-tiga jan1n itu normal dan dia berharap wanita itu menjaga kandungannya. Dr Tokha turut memberitahu sifat sabar dan rajin usaha merupakan kunci utama untuk setiap pasangan memperoleh zuriat.

Pengalaman alami kegvguran

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut berkongsi pengalaman mereka semasa gvgur. Netizen turut meninggalkan beberapa soalan buat d0ktor tersebut dan berharap mereka diberi keajaiban yang sama seperti wanita tersebut.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OHBULAN

Be the first to comment on "[VIDEO] IVF Pertama Kegvguran, IVF Kali Kedua Dapat Kembar 3!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*