Did@kwa Cuba Jatuhkan Level Pervbatan Malaysia, Produksi Adellea Sofea Dikr1tik Guna Peralatan Salah

Episod akhir drama Adellea Sofea lakonan Mira Filzah dan Ungku Ismail Aziz semalam mendapat kr1tikan netizen apabila terdapat beberapa b@bak yang dikatakan tidak masuk akal. Selepas b@bak Sofea bermain gitar untuk menyedarkan suami yang k0ma, peralatan pervbatan yang dikatakan salah turut mendapat perhatian.

‘Tolong buat research’

Pengguna Facebook, Sheila Omar II meluahkan rasa tidak puas hati melihat b@bak k0ma Firdhaus di h0spital. D@kwanya, ini yang akan berlaku apabila drama Melayu cuba memperb0dohkan penonton. Dia juga berharap agar produksi melakukan kajian sebelum sesuatu b@bak dilakonkan. Dia mempersoalkan bagaimana seorang pes@kit yang tidak sedarkan diri bernafas menggunakan Nasal Prong 2-3L/min. Katanya lagi, kebiasaannya bagi seorang pes@kit yang k0ma mereka bernafas dengan bantuan ventilator dan dipantau dengan rapi.

Didakwa menjatuhkan level pervbatan Malaysia?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keberadaan isteri adalah disamping suami. Itulah pengorbanan Sofea, walaupun hatinya terluka. 🥺😭😢 • #adelleasofea | ISNIN – JUMAAT | AKASIA | 7 malam | #tv3malaysia • #dramasangat #officialdramasangat #dssquad #mirafilzah #ungkuismail #firsofea #tetapsetiawalauhatiterluka

A post shared by TV3 | NTV7 | TV9 Drama Squad (@dramasangat) on

Individu ini turut mendakwa produksi drama Adellea Sofea cuba menjatuhkan level pervbatan di Malaysia dibandingkan dengan negara yang lain. Dia mencadangkan agar produksi drama Melayu mengambil inspirasi daripada filem hebat seperti Hollywood, Bollywood dan Korea.

Walau bagaimanapun individu ini telah memadam posting sejurus ianya tular di laman Facebook.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OHBULAN

Be the first to comment on "Did@kwa Cuba Jatuhkan Level Pervbatan Malaysia, Produksi Adellea Sofea Dikr1tik Guna Peralatan Salah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*