[VIDEO] Tak Dapat Tahan S3bak, Ibu Syafie Naswip Menangis Dapat Hadiah Rumah

Benarlah orang kata, pengorbanan dan jasa yang diberikan seorang ibu yang melahirkan anak-anak adalah sesuatu yang tidak mungkin dapat dibalas dengan wang ringgit. Ketabahan mereka dalam mendidik dan membesarkan anak-anak dengan penuh kasih sayang cukup menyifatkan mereka sebagai insan yang hebat.

Terbaru, pelakon terkenal Syafie Naswip ada memuat naik satu video di laman Instagram miliknya yang memaparkan usahanya bersama adik beradik yang lain membuat ‘surprise’ dengan menghadiahkan sebuah rumah kepada ibu bapa mereka.

‘Surprise’ buat mak ayah

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malam ini tiba-tiba terbayang kesusahan kami adik beradik kumpul duit ikat perut untuk membeli rumah pertama hadiah buat mak ayah… Mula menyimpan selama dua tahun bermula tahun 2016. Allah sahaja yang tahu bagaimana kami yang tidak tahu apa2 tentang prosedur membeli rumah tetapi dengan niat yang betul, doa dan usaha yang tidak putus, Kami dipertemukan dengan mereka-mereka yang baik untuk membantu mempermudahkan lagi usaha ini. Walaupun selepas 4 tahun, Rumah ini masih belum siap sepenuhnya, Aku terharu dan bersyukur, Siapa sangka budak yang sering diherdik dan dihina saat kecil ini boleh berjaya membuat emak & ayahnya tersenyum. Masih banyak lagi yang aku ingin capai pada tahun ini, Dan aku harap Allah permudahkan segalanya. More to come amin… #WorkForFamily #familyfirst❤️

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

Menerusi video berdurasi 1:48 saat itu menunjukkan wanita tersebut sangat terharu sehingga menitiskan airmata. Menceritakan kisah itu, Syafie dan adiknya memberitahu agak sukar untuk memujuk ibu bapanya berpindah ke rumah lain kerana orang tua mereka itu dikatakan enggan keluar dari rumah lama di Gombak.

Tulis Syafie di kapsyen Instagram, dia telah menceritakan perjalanan dia dan adik-beradik mengumpul wang sejak tahun 2016 demi menghadiahkan sebuah rumah kepada ibu bapa mereka. Tambahnya lagi, dia amat bersyukur kerana dipertemukan dengan orang-orang baik yang banyak membantunya dalam urusan membeli rumah ini sekaligus dapat memudahkan lagi usahanya.

‘Alhamdulillah, adikku’

Perkongsian Syafie ini walau bagaimanapun telah mendapat perhatian warganet yang rata-ratanya terharu dan berbangga dengan usaha yang dilakukan Syafie dan adik beradiknya untuk membahagiakan ibu bapa mereka.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Syafie Naswip via OHBULAN

Be the first to comment on "[VIDEO] Tak Dapat Tahan S3bak, Ibu Syafie Naswip Menangis Dapat Hadiah Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*