‘Walid Tak Kuat, Kalau Kamu Masih Ada…’ – Sentuhan Emosi Ali Puteh Buat Juri Men@ngis

Bergelar juara Maharaja Lawak Mega (MLM 2019), kumpulan Puteh membawa pulang wang tunai berjumlah RM 500,000 beserta trofi. Mengenepikan 4 kumpulan yang lain, lawak yang disampaikan Puteh lebih ‘menjadi’ kerana ada sentuhan emosi.

Bercakap mengenai persembahan kedua yang membuatkan juri menangis, Ali Puteh menerusi Media Hiburan memberitahu ada berbincang dengan ahli kumpulan yang lain mengenai persembahannya itu.

Kalau kamu masih ada…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Syggg…malam ni final penentuan buat walid Dan kawan2…tgk walid Dan doakan walid Dari sane ye syg…walid xkuat…kalau kamu Masih ade…mesti kamu dtg tgk walid kat sini…walid Akan buat sehabis baik…kamu pergi walid Masih didalam ini syg…walid sgt tak kuat…demi IBU Dan Kakak aaira…walid teruskan perjuangan ini…doakan walid syg ank syurga walid Dan IBU ainul mardhiah…

A post shared by @syedaliputeh 163K ACC HACKED (@aliputeh89) on

Katanya, dia ada berbincang dengan ahli lain mengenai suntikan emosi yang diberikan pada penghujung persembahan kedua mereka malam tadi. Dia mendedikasikan persembahan ‘Kenduri’ untuk arw@h anaknya, Sharifah Nur Ainul Mardhiah, yang men1nggal dunia November lalu akibat masalah injap j@ntung terbalik dan j@ntung berlubang.

Anak saya men1nggal pada minggu kelima pertandingan, tapi saya simpan mengenai hal itu. Bermula dari minggu kelima, saya cakap tolonglah saya tak mahu ‘main’ langsung atau isv melibatkan arw@h. Anak saya men1nggal dunia pada Selasa dan Jumaat saya masih teruskan persembahan.

Saya tak mahu isv ‘kesian’. Saya tak nak langsung sebab kita berada di pentas komedi. Orang hanya mahu ketawa, kalau kita sajikan dengan perkara itu ia ibarat satu benda klise yang menampakkan kita cuba tarik perhatian.

Sebak

Saya tak ada beritahu apa content yang bakal dibuat, selalunya dia tanya. Cuma di belakang pentas saya cakap, ada suprise tau malam ni. Lepas selesai persembahan dia jumpa dan saya terus pelvk dia. Saya cakap inilah yang saya cuba ketengahkan, insyaAllah.

Malah, isterinya sendiri tidak diberitahu mengenai content yang akan dipersembahkan. Dia hanya beritahu malam ini ada ‘kejutan’.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OHBULAN

Be the first to comment on "‘Walid Tak Kuat, Kalau Kamu Masih Ada…’ – Sentuhan Emosi Ali Puteh Buat Juri Men@ngis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*