‘Allah Ada Bersama Saya’ – Did@kwa S0ndol Suami Orang, Wanita Tepis F1tnah Dah Kahwin

Laman sosial kecoh dengan pendedahan seorang isteri yang terkilan apabila rakan baik yang dianggap seperti adik did@kwa merampas suaminya sendiri. D@kwa wanita itu lagi, rakan baiknya itu turut dikatakan telah berkahwin senyap-senyap dengan suaminya.

Rakan wanita terbabit yang dikenali sebagai Yaya, menjelaskan hal sebenar dari pihaknya sebentar tadi.

Reda dengan ujian

Menurut Yaya atau nama sebenarnya Haziqah Nurul Huda Harun kepada Harian Metro, dia menafikan perkahwinannya seperti d1dakwa wanita terbabit di laman sosialnya pada pagi Rabu. Tambahnya, dia reda dengan ujian Allah tersebut dan memohon supaya Allah permudahkan segala urusannya.

Saya tidak pernah berkahwin dengan sesiapa dan semua dakwaan dibuat di Facebook (FB) itu adalah f1tnah. Saya reda dengan ujian Allah. Allah ada bersama saya. Insya-Allah, Allah permudahkan segala urusan saya hendaknya.

Ujar usahawan yang viral mengusahakan kek bulan ini lagi, dia tidak mempunyai asas untuk berkahwin di negara jiran kerana ayahnya sebagai wali berada bersamanya 24 jam di samping ibu.

Tiada alasan untuk saya berkahwin di Thailand seperti did@kwa kerana ayah iaitu wali sah dan ibu sentiasa bersama saya 24 jam. Saya tidak boleh memandu dan jika ke mana-mana mesti bersama ayah.

Pada 6 Januari 2020 yang didakwa kononnya tarikh perkahwinan saya bersama lelaki itu di Thailand, ia tidak benar kerana pada hari itu saya sekeluarga berada di Kuantan kerana anak saudara dimasukkan ke h0spital.

Serah pada netizen

Ruangan komen Instagramnya telah ‘dis3rang’ dengan komen negat1f sejak status wanita yang mend@kwa telah dicurang1 suaminya itu dimuatnaik pagi tadi. Namun, Haziqah menyerahkan segalanya kepada netizen dan menafikan d@kwaan dia telah berkahwin dengan suami orang.

Terserah kepada netizen jika berterusan ingin menghukum dan meng3cam saya kerana f1tnah itu. Saya yakin berada di pihak yang benar.

Cukup sekadar mereka tahu, saya masih bujang dan tidak bercinta dengan sesiapa, jauh sekali berkahwin dengan suami orang.

Selain perniagaan dijalankan, saya hanya mempunyai ibu dan ayah serta keluarga. Rezeki bukan datang daripada perniagaan, ia daripada Allah.

Lapor Harian Metro lagi, wanita yang pernah lvmpuh ini tidak teragak-agak untuk meny@man individu terbabit jika berterusan dif1tnah.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OHBULAN

Be the first to comment on "‘Allah Ada Bersama Saya’ – Did@kwa S0ndol Suami Orang, Wanita Tepis F1tnah Dah Kahwin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*