Menlnggal Malam Jumaat Lepas Azan, Guru Ini Terharu Lihat Wajah Jen4zah Pelajarnya Senyum

Kehidupan di dunia hanyalah sementara, jika Tuhan berkehendak tua atau muda pasti akan pergi juga. Segala amalan di dunia inilah yang akan menentukan pengakhiran kita di akhirat kelak.

Begitulah juga yang cuba disampaikan menerusi perkongsian Facebook seorang guru, dikenali sebagai Ustazah Ainon Mardziah Elias, mengenai kisah bekas pelajarnya yang baik budi pekerti, baru sahaja men1nggal dunia.

Tiada sebarang pertalian darah, namun bagi guru agama ini, bekas pelajarnya yang dikenali sebagai Abdullah Annur merupakan seorang insan mulia yang pernah hadir dalam hidupnya.

Memiliki peribadi yang mulia, membuatkan pelajarnya yang mesra disapa Lah, sangat dikenali guru, rakan-rakan dan juga kakitangan sekolah.

Ustazah itu dimaklumkan bahawa pelajarnya sudah men1nggal dunia pada malam Jumaat, dimana hari yang cukup mulia di dalam Islam.

Tambah guru itu, Lah tela berkahwin di usia yang muda dan dikurniakan dua orang cahaya mata. Kagum melihat isteri arw@h yang tabah, kerana tiada setitis air mata, mala isterinya yang menenangkan keluarga Lah dengan kata-kata semangat.

Ujarnya lagi, dia pasti akan merindui tanda ingatan Lah terhadapnya, kerana semasa hidupnya arw@h sentiasa bertanya khabar dan tidak pernah lupa mengucapkan ucapan hari guru dan berterima kasih kepadanya.

Mulianya pemergian insan bernama Abdullah Annur, selesai sahaja azan berkumandang pemuda itu dijemput Ilahi. Begitu kuat dan besar hikmah kemat1anya apabila tersenyum manis wajah jen@zah ketika dikebumikan.

Allah akan mengambil insan-insan yang disayanginya, ternyata saudara Abdullah Annur salah seorang hamba Allah yang disayangi. Semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: NOTE UNTUK AWAK

Be the first to comment on "Menlnggal Malam Jumaat Lepas Azan, Guru Ini Terharu Lihat Wajah Jen4zah Pelajarnya Senyum"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*