“Tak Selamat Hidup Tu Kalau T1pu Orang ..” – DJ Lin B3ngang Diganggu Sc@mmer

Penyampai radio DJ Lin mendedahkan dia telah menerima panggilan dari sindiket pen1puan atau sc@mmer yang mend@kwa mewakili pihak polis.

Jelasnya, dia mendapat panggilan telefon daripada nombor yang tidak dikenali yang mengatakan dirinya telah melakukan kesalahan trafik.

“Tengah seronok sambut #birthday harini, #djlin dapat panggilan telefon dari perempuan melayu (scammer) mengaku dia inspektor polis bagitau Lin telah langgar lampu isyarat pastu langgar orang sampai mat1.

“Apa punya orang Dik! Kalau nak cari duit nak hidup, biarlah dengan cara yang halal dan betul dik! 

“Tak selamat hidup tu kalau tipu orang..Nak duit orang dengan cara mudah!” tulisnya.

Pendedahan itu dibuat menerusi sebuah entri di akaun Instagram (IG) miliknya.

DJ Lin atau nama sebenarnya Roslinda Abdul Majid turut berpesan kepada semua pihak supaya berhati-hati dengan sind1ket seperti itu.

“Kerja malas! Duk la kat takuk tu sampai bila-bila. Moga dijauhkanlah anak cucu #djlin dengan orang-orang macam ni.

“Hati-hati ya semua jangan sampai kita tert1pu,” tulisnya lagi.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment on "“Tak Selamat Hidup Tu Kalau T1pu Orang ..” – DJ Lin B3ngang Diganggu Sc@mmer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*