“Ingat Tak Penat Ke Duduk Rumah Uruskan Keluarga ..” – Shakilla Khoriri

Pelakon Shakilla Khoriri akui penat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suri rumah tangga selain bekerja untuk mencari rezeki.

Shakilla bagaimanapun tidak mengeluh dengan kewajipan yang harus dilakukannya.

“Aku bila dapat keluar rumah. Bebas! Wey bebas bukan lah kata kau pi mabuk ke berfoya-foya ke apa tapi bebas lah kejap dari sangkar tempat kau kumpul pahala.

“Ingat tak penat ke duk rumah uruskan keluarga walaupun tak sempurna! 

“Kemas rumah. Masak makanan kau laki kau anak kau! Penat doh.

“Well aku bukan mengeluh. Aku cuma cakap benda betul,” tulisnya di Instagram (IG).

Dalam pada itu, tegas Shakilla hanya dia dan suaminya, penyampai radio Fizi Ali yang bersama-sama menjalankan tugasan tersebut memandangkan mereka tidak mengambil pembantu rumah.

“Anddddd aku takde bibik atau helper atau siapa-siapa bantu.

“Kerja rumah pun banyak bertimbun macam tak habis nak kemas.

Tapi sekarang alhamdulillah Ameena dah besar sikit. 

“Dah pandai nak main sendiri walaupun hilang aku dari pandangan dia mula dia buat resah gelisah..Apooo!

“Yes thank God Fizi ada jugak membantu walaupun dia ni sejenis tak boleh penat. Takpa lega sikit aku.

“At least dia tak hamprak lepas makan tak basuh pinggan sendiri. Choii laki gituh!

“Jadi bila masa aku ada aktiviti kat luar atau kerja masa tu lah sayap maleficent aku nak kembang.. 

“Ok lah takde lah kau mental dok terperap kat rumah. Kang hospital sakit m3ntal pulak cite aku,” tulisnya lagi.

Shakilla dan Fizi mendirikan rumah tangga pada 18 Februari 2018. Pasangan ini dikurniakan cahaya mata sulung, Ameena Sofia pada 14 March lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#💋• . AKU bila dapat keluar rumah. Bebas ! Wey bebas bukan lah kata kau pi mabok ke berfoya2 ke apa tapi BEBAS lah kejap dari sangkar tempat kau kumpul pahala. . Ingat tak penat ke duk rumah uruskan keluarga walaupun tak PERFECT ! Kemas rumah. Masak makanan kau laki kau anak kau ! PENAT doh. . Well aku bukan mengeluh. Aku cuma cakap benda betul. Anddddd aku takde bibik atau helper atai siapa2 bantu. Kerja rumah pun banyak bertimbun macam tak habis nak kemas. Tapi sekarang alhamdulillah Ameena dah besar sikit. Dah pandai nak main sendiri walaupun hilang aku dari pandangam dia mula dia buat resah gelisah..APOOO ! . . Yes thank God Fizi ada jugak membantu walaupun dia ni sejenis tak boleh penat. Takpa..Lega sikit aku. At least dia tak hamprak lepas makan tak basuh pinggan sendiri 🤣😂 Choii laki gituh ! . . So bila masa aku ada aktiviti kat luar atau kerja masa tu lah sayap maleficent aku nak kembang… ok lah takde lah kau mental dok terperap kat rumah. Kang hospital sakit mental pulak cite aku 😜

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“Ingat Tak Penat Ke Duduk Rumah Uruskan Keluarga ..” – Shakilla Khoriri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*