Al Fatihah, Takziah Buat Keluarga Prof Muhaya.. “Telah Kembali Ke Rahmatullah Cucunda Kami..”

Menerusi perkongsian di laman Instagram Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad, diberitakan cucunya, Muhammad baru sahaja menghembuskan naf4s terakhir sebentar tadi.

“Innalillahiwainnailaihirajiun. Telah kembali ke Rahm4tullah Cucunda kami putera pada Aiman dan Atiyah jam 9.50 pagi tadi di PPUKM. InsyaAllah solat jenaz4h akan di dirikan di Masjid Sg Ramal Luar, Kajang selepas solat zohor. Jenaz4h dijangka sampai ke masjid 12 insyaAllah,” kongsinya.

Menerusi perkongsian beberapa jam lalu, penceramah hebat ini menyatakan sistem sokongan hayat cucunya juga telah dihentikan pada jam 9.00 pagi selepas segala usaha dilakukan tidak berjaya.

“Assalamualaikum wbt semua sahabat yang dikasihi kerana Allah. InsyaAllah Pagi ini jam 9 akan di offkan ventilator atau life support system kerana dijangkakan telah habis usaha kita sebagai makhluk. Semoga semua mendoakan ketabahan Atiyah, Aiman dan anak anak serta keluarga kami dan semakin dikuatkan keimanan ketakwaan dan akhlak dalam menghadapi hadiah dari Allah yang Maha Baik, Maha Penyayang, Maha Mengetahui. Tkasih banyak atas segala doa yang ikhlas dan kasih sayang yang berpanjangan hingga ke syurga,” tulisnya lagi.

Muhammad merupakan anak kepada Dr Noor Atiyah Azmi dan Aiman. Dr Atiyah merupakan anak kedua Prof Muhaya dan suami.

Foto : Instagram Prof Muhaya

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: KHALIFAH MEDIA

Be the first to comment on "Al Fatihah, Takziah Buat Keluarga Prof Muhaya.. “Telah Kembali Ke Rahmatullah Cucunda Kami..”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*