“Influenza Negat1f, Tapi Dayyan Kena…”- Anak Nadya Syahera Kena Tahan Wad Kerana…

Selepas mengalami demam dan suhu badan tidak menentu, anak pelakon Nadya Syahera, Mohamad Dayyan dimasukkan ke h0spital.

Menurut Nadya, Dayyan disahkan doktor mengh1dap ‘Viral Bronchitis’.

“Cemboyy I (Dayyan) admitted semalam sebab demam, suhu dia asyik naik turun 38-39 sahaja dalam tiga hari ni.

“Semalam masa bawa pergi h0spital suhu dia 39.8 dan badan dia pun dah lembik dah. Terus masuk ubat bontot kemudian periksa kahak banyak. 


“Sebabkan suhu dia tak turun, doktor ambik sample hingus dia and darah untuk periksa Influenza.

“Alhamdulillah,Influenza negat1ve but Dayyan kena ‘Viral Bronchitis’ .

“So doktor cakap kena tahan wad untuk bersihkan lung dia dgn cara ‘Drip and Nab’ . InsyaAllah dua tiga hari lagi baik la ni Dayyan,” tulisnya.

Nadya berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian itu dia memuat naik foto bersama Dayyan di h0spital.

Namun, apa yang turut membimbangkan Nadya, anak sulungnya Aleena Rose juga kurang sihat dan mengalami d3mam panas.

”Kakak @aleenarose_ pun d3mam on off juga, latest pagi tadi minta jururawat cek suhu dia sebab bangun pagi ni badan dia macam ketar-ketar ,suhu dia 40 ya!

“Jururawat dah masuk ubat bontot dah. Harapnya dua-dua Hero and Heroin I cepat sembuh. 

“Nak pesan, yang ada anak atau adik kecil atau diri kamu sendiri, better jaga kesihatan dengan baik especially musim tak menentu macam sekarang ni.

“Banyak V1rus! Bila badan tak sihat jangan ambik mudah, go check and get ur medicine. okay take care!” Nasihatnya.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata mendoakan agar anak-anaknya segera sembuh.

Nadya mendirikan rumah tangga dengan Fizul Nawi  pada 25 September 2016 dan perkahwinan itu merupakan kali kedua buat Fizul.

Hasil perkongsian hidup selama tiga tahun, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Aleena Rose dan Mohamad Dayyan yang masing-masing berusia dua dan satu tahun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cemboyy i admitted semalam sebab demam, suhu dia asyik naik turun 38-39 je dalam 3hari ni. semalam masa bawak pergi hospital suhu dia 39.8 and badan dia pun dah lembik dah. Terus masuk ubat bontot pastu check kahak banyak. Sebabkan suhu dia tak turun, doktor ambik sample hingus dia and darah utk check influenza. Alhamdulillah,Influenza negative but dayyan kena ‘Viral Bronchitis’ . So doktor cakap kena tahan wad utk clearkan lung dia dgn cara ‘Drip and Nab’ . InsyaAllah dua tiga hari lagi baik la ni @dayyanfn . kakak @aleenarose_ pun demam on off jugak, latest pagi tadi mintak nurse check kan suhu dia sbb bangun pagi ni badan dia mcm ketar2 ,suhu dia 40 ya gais! nurse dah masuk ubat bontot dah. hopefully dua dua Hero and Heroin i cepat sembuh. Nak pesan, korang yg ada anak or adik kecik or diri korang sendiri, better jaga kesihatan dgn baik especially musim tak menentu macam sekarang ni. Banyak Virus! Bila badan tak sihat jangan ambik mudah, go check and get ur medicine. okay take care! 😘

A post shared by NS (@nadyasyahera) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment on "“Influenza Negat1f, Tapi Dayyan Kena…”- Anak Nadya Syahera Kena Tahan Wad Kerana…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*