Kisah Gadis Ini ‘Survive’ Daripada K@nser Tahap 4 Cvri Perhatian Netizen

Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kanser merupakan ‘pembunvh’ yang datang tanpa diundang dan setiap orang ber1s1ko untuk berdepan dengan k@nser.

Terbaharu, perkongsian pengguna Twitter @zyslvtr mendapat perhatian netizen. Ini kerana beliau berjaya melawan peny@kit k@nsernya dan mengakhiri rawatan kemoterapi.

Menurutnya, beliau disahkan s@kit k@nser classical hodgkin lymphoma tahap 4 dalam bulan 5 tahun 2019. Pada mulanya, beliau seringkali d3mam dan boleh dikatakan dalam sebulan 2 kali akan d3mam serta batuk berpanjangan.

Pada suatu hari, leher beliau b3ngkak dan ibu bapanya membawa beliau ke klinik untuk mendapatkan pemeriksaan. Disebabkan doktor di klinik tidak dapat ketahui punca yang berlaku, doktor menasihatinya untuk ke h0spital membuat pemeriksaan lanjut.

 

Beliau ditahan di h0spital dan menjalani beberapa ujian dan kemudian disahkan beliau mengh1dap k@nser. Pada mulanya beliau tidak ingin untuk menjalani kemoterapi, tetapi atas nasihat ibu bapanya beliau bersetuju untuk menjalaninya.

Sebelum rawatan kemoterapi dijalankan, beliau telah diterangkan side effect rawatan seperti berasa loya, hilang selera makan, rambut gvgur dan lain-lain. Ketika rawatan kemoterapi dijalankan tidak berasa s@kit, tetapi selepas rawatan barulah rasa s@kit terasa dari segi fizikal dan mental.

Beliau menjalani rawatan kemoterapi selama 6 kali dan keputusan rawatan mendapati beliau makin baik serta doktor mengesahkan beliau boleh berhenti menerima rawatan kemoterapi.

Akan tetapi, beliau masih lagi akan checkup setiap 3 bulan di h0spital. Tanpa semangat daripada keluarga dan rakan-rakan, pastinya beliau tidak akan kekal positif dalam mel@wan peny@kit itu. Akhir kata, beliau doakan semua orang dikurniakan kesihatan yang baik.

Rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan turut berasa gembira untuk beliau. Malah, netizen juga berasa kagum kerana beliau kuat untuk melawan dan mendapatkan rawatan kemoterapi.

 

Pastinya kisah gadis ini dapat menjadi satu semangat buat mereka yang sedang melawan peny@kit k@nser. Diharap anda tidak pvtus asa untuk melawan peny@kit dan kekal positif.

Tahukah anda bahawa sebelum ini ada wanita yang berkongsi kisah ayahnya yang sanggup menjadi eksperimen rawatan k@nser? Klik pautan di bawah untuk ketahui lebih lanjut.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: VOCKET

Be the first to comment on "Kisah Gadis Ini ‘Survive’ Daripada K@nser Tahap 4 Cvri Perhatian Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*